banner171

Değişim mi, Sarsıntı mı?

Değişim mi, Sarsıntı mı?

Gaziosmanpaşa Belediye başkanı Dr. Erhan EROL, belediyede organizasyonel değişiklikler yaptı. Geçen hafta ortasında yapılan bu revizyonu tüm Gaziosmanpaşa Gphaber. com’dan öğrendi.

İdari kadroda yapılan bu değişikliğin üzerine birçok dostumun Erhan başkan ne yapıyor, neden yapıyor, neden şimdi bu değişikliği yaptı gibi? Soruları üzerine, benim zaviyemden bu  değişiklikleri ben dört açıdan değerlendiriyorum.

Birincisi, Belediye açısından Omurga olan müdürlük seviyesindeki değişikliklere bakıldığında kimsenin görevinden alınmadığını görüyorum. Ruhsat müdürü olan Mehmet Ali Diğer’in özel sektörde çalışmak için istifası dışında müdürlerde herhangi bir değişim söz konusu değil. Dolayısı ile Erhan Erol’un yakın çalışma arkadaşlarından bir memnuniyetsizliği söz konusu değil bence. Müdürler arasında yapılan bu rotasyonu ise “ işletme körlüğünün giderilmesi” amaçlı olarak düşünüyorum.

İkincisi, Kemal ÖZENÇ’in yeniden imardan sorumlu başkan yardımcılığına getirilmesinin Gaziosmanpaşa’da müteahhitlik ve mühendislik yapan kişiler  ve  ilçeye yatırım yapan işadamları ve kurumlar  tarafından olumlu olarak idrak edildiğini görüyorum. Kemal bey, Gaziosmanpaşa belediyesinde yıllarca bürokratlık yapmış, bu ilçenin imarına ve planlamasına hâkim bir mühendis. Kişisel olarak da son derece vizyoner bakış açısı olduğunu söyleyebilirim. İlçe genelinde yapılacak kentsel dönüşüm projelerine büyük katkı sunacağına inanmaktayım.

Üçüncüsü, Sevgili dostum Özkan EKER’in Koordinatör başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesi. Özkan Bey, İBB ulaşım koordinasyon müdürlüğünden geldiği GOP belediyesine İBB yatırımları açısından büyük katkı sağlamıştır. Lokal anlamda yaşanılan küçük uyumsuzluklar olsa da bunlar, Bağlarbaşı caddesinin rehabilitasyonu, Meydan projesi, Cengiz Topel caddesinin yenilenmesi gibi milyonlarca lira değerindeki projelerin koordinasyonu gibi önemli projelerin yanında ihmal edilebilen sorunlardır. Erhan Başkan’da Özkan bey’in bu becerisine istinaden daha serbest çalışabilmesi için İBB ile koordinasyonu bağladı.

Dördüncüsü, Suat ALKAN’ın sahadan sorumlu olarak görevlendirilmesi. Suat Alkan İmar’dan sorumlu olarak çok başarılı projelere imza atmıştır. TOKI projeleri ve Kentsel yenilenme çalışmalarının ilçede başlamasındaki emeği göz ardı edilemez. Saha’da çalışmanın insanı hem fiziki hem de zihinsel olarak yoracağını bilecek kadar da saha tecrübesine sahiptir. Teknik bilgisinin yanı sıra siyasi kişiliği’de görevinde kendisine yardımcı olacaktır.

Bazı arkadaşlarımız bu sarsıntı burada duracak mı yoksa devam edecek mi diye soruyorlar, benim bulunduğum yerden bakınca, sarsıntı geçti gibi görünüyor ancak belediyenin dokuzuncu katından bakınca durum nasıl, onu da ben bilemem.


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153