banner171

Erdal Demirkıran’la bir hasbihal.

Erdal Demirkıran’la bir hasbihal.

 

Dün akşam bir dostum aradı ve yarın sabah bir yazar dostumla kahvaltı edeceğim  muhakkak tanışmalısın diyerek beni  davet etti. Kendisine eşsiz manzaradaki mükellef kahvaltı için teşekkür ederken , asıl ziyafetin çaylar ve kahveler içilirken olduğunu fark ettim.Üstad ne diyor “ Gönül ne kahve ister ne kahvehane , gönül muhabbet ister kahve bahane “ Bizimki de o misal.

Meğer yazarımız  9. kitabı "Azrail’in Secde Ettiği Adam" adı ile Kur'an’ın romanımsı yorumunu yazan Erdal Demirkıran imiş.Erdal bey konuşmalarını büyük bir keyifle dinlediğim  bir yazar ve kişisel gelişim uzmanı , 1970 yılında doğmuş ve yazma yeteneğini 1997 yılında Askerde eşine mektup yazarken fark etmiş,  o gün bugün sürekli yazıyor.Tam dokuz tane kitap yazmış. “Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım” ,“Adam Dediğin Benim Gibi Olur” , "İflas Etmenin Yolları", "Dünyanın En Akıllı İnsanı'ndan Masallar" , "Sadece Aptallar 8 Saat Uyur" ve "Yerim Seni ÖSS" adında kitapları bulunan Demirkıran’ın  son kitabı  olan Azrail’in Secde Ettiği Adam’ı yazarken 18 ay boyunca günde 22 saat çalıştığını ve günlük ortalama iki saat ofisinde uyuduğunu öğrendim. Erdal bey , Türkiyenin her yerinde çeşitli seminerler ve konferanslar vermiş ve çok ilginç olaylar yaşamış.

 

MEĞER KADEŞ NEVŞEHİR’DE İMZALANMIŞ..!


Erdal Demirkıran bir gün Nevşehir'de 8 er saatten oluşan iki günlük bir seminer verir bu toplantı süresince zamanın Nevşehir belediye başkanı orada en ön safta hayranlıkla Demırkıran'ı dinler ve seminer sonunda Demırkıran'a bir soru sormak ister. Erdal Demırkıran söz verir ve buyurun der.

Hasan Ünver - Benim bir iddiam olacaktı.

Demir kıran - Buyurunuz tabi

Hasan Ünver - Tarihteki il yazılı barış anlaşması olan Kadeş Barış Anlaşması Nevşehir’de imzalanmıştır.

Demir kıran - Süper bir bilgi ama bunu nerden biliyorsunuz yani sormak zorundayım bir belgeniz kanıtınız var mı?

Hasan Ünver - Sen dünyanın en akıllı adamı olduğunu nerden biliyorsan ben de oradan biliyorum.

Demir kıran - Ama ben uydurdum bunu.

Hasan Ünver - O zaman ben de uydurdum.

Hasan Ünver'in bunu uydurabilmesi çok doğaldır çünkü bu anlaşmanın nerede yapıldığına dair net ve kesin bir bilgi yoktur arkadaşlar.Suriye’de yahut da Anadolu'nun bı yerinde yapıldığı söylenir ama kesinlik arz eden bir durum söz konusu degıldır.
Oturur seminer sonu güzel bıe yemek yerler ve yemek sonunda hep birlikte Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'ne bir mektup yazarlar.
Sayın Coffy Annan...
''Tarihteki ilk yazılı barış anlaşması olan Kadeş Barış Anlaşması’nın Nevşehir’de imzalanmış olduğunu tespit etmıs bulunuyoruz lütfen ilgileniniz gereğini arz ederiz''.
Bu mektuba Cofy Annan cevap gönderir ve gelen mektupta şunlar yazmaktadır:
1-Bu kanıya nerden vardınız?
2-Lütfen belge gösteriniz.
Bizimkiler biraz düşünürler ve harika nitelikte akılları durduracak şu sözleri cevap olarak geri gönderirler:
1-Siz bu söylediklerimizin bir kanı olduğu kanısına nereden vardınız?
2-Aksini söyleyecek olan varsa lütfen belge göstersin.
Fazla sürmez ve Birleşmiş milletlerden bir heyet gönderirler. Heyeti Demir kıran ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver karşılarlar. Heyet sorar:''Hani bu anlaşma nerede imzalanmış?''
-Bakın işte şurada imzalanmış
Heyet bakar ve
-Aha valla şerefime burada imzalanmış


İşte o gündür ki artık tarihteki ilk yazılı barış anlaşması olan Kadeş Barış Anlaşması Nevşehir'de imzalanmıştır. Artık ÖSS kpss veya da dıger ülkelerdeki tüm sınavların herhangi

 Birinde böyle bir soru çıkacak olsa diyebilirsiniz ki gönül rahatlığıyla Nevşehir!
Bununla bitmez. Cofy Annan Nevşehir'e ''Dünya Barış Kenti'' unvanı verir ve 2007 yılında dünyanın bırcok yerinden tam 2000 tane belediye başkanı Nevşehir'i ziyarete gelir
Protokolde Ramallah ve Telaviv belediye başkanları yan yana otururlar, Hiroşima ve New York belediye başkanları yan yanadırlar. Ve bunların hepsi Türkiye'de olur.

Bu yaşanmış olaylar Erdal Demirkıran’ın yaşadıklarından sadece birkaç tanesi. Erdal Demirkıran ile yaptığımız sohbetin tümünü haftanın sohbetinde bulacaksınız.




İlginizi çekecektir:
Kashna Kitap Ağacı
www.kashna.com
[email protected]
YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan Bilge
Orhan Bilge - 13 yıl Önce

Çok etkileyici.

banner208

banner148

banner150

banner153