banner171

Berat Kandili'nde Camilere Akın

Vatandaşlar Berat Kandilini Eyüp Sultan’da kutladı…

Berat Kandili'nde Camilere Akın

Eyüp, her kandilde olduğu gibi İstanbullular ve çevre illerden gelenlerin akınına uğradı. Eyüp Belediyesi yaşanacak yoğunluk nedeniyle tüm ekibiyle gecede hazır bulunu.  Eyüp Belediyesi her kandilde olduğu gibi Eyüp Sultan Meydanı’nda vatandaşlara pilav dağıttı. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Peygamberimiz (sav) Hazretlerimizi evinde misafir eden Ebu Eyyüb El-Ensari Hazretlerinin manevi atmosferinde konuklarımızı karşılamanın manevi mutluğunu yaşıyoruz” dedi.   

Başkan İsmail Kavuncu, akşam namazı öncesi Fahri Korutürk caddesi ve Eyüp Sultan Meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet eden Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Şaban ayının on beşinci gecesi olan Berat Gecesi, şafak sökene kadar dua ve niyazların kabul edildiği, rahmet kapılarının açık olduğu kutlu bir zaman dilimi. Eyüp Belediyesi olarak Ramazan ayına eksiksiz hazırlanıyoruz. Her yıl olduğu bu yılda ziyaretçi sayısında artış bekliyoruz.  Bu yıl Eyüp Belediyesi etkinlik alanını açtık.  Burada hem hazırladığımız Osmanlı evlerinden derneklerimiz hem de esnafımız faydalanacak.  Çocuklarımız içinde oyun alını hazırladık.  Mahalle iftarlarımız dışında burada nostaljik iftar programımız olacak. Ayrıca Yöresel ürünlerin satışı yapılacak.” dedi.  

Daha sonra Başkan vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran dağıttı. Akşam namazıyla birlikte Eyüp Sultan Cami’sine girmek isteyenlerin yoğunluğu nedeniyle girişte izdiham yaşandı, caminin avlusu ve çevresi tamamen doldu.

Eyüp Sultan camii’nde akşam ve yatsı namazları arasında okunan Mevlid dinlendi. Günahların affedildiğine inanılan gecede, vatandaşlar bol bol dua etti. İçeride yer bulamayan yüzlerce kişi, avlu ve bahçede saf tutup, topluca yatsı namazlarını kılarak berat kandilini idrak etti. Gecede hayırseverler Kandil sonrası vatandaşlara irmik helvası dağıttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153