banner171

Çırçırlı Öğrenciler Yeni Okullarına Kavuşuyor

Eyüp Belediyesi, Ramazan süresince 21 mahallede ve her gün Eyüp Sultan Camii’nin arkasındaki tarihi Cülus Yolu’nda açık hava iftarları düzenliyor. Ramazan ayı içinde her gün binlerce kişi Eyüp Belediyesi’nin iftar sofrasında bir araya geliyor. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Çırçır Mahallesi sakinleri ile iftar sofrasında bir araya geldi.

Çırçırlı Öğrenciler Yeni Okullarına Kavuşuyor

İftar programı öncesi Başkan Kavuncu, Osmanlı evlerindeki esnafı ziyaret etti ardından Eyüp Sultan Meydanı, Fahri Korutürk Caddesi ve Tarihi Cülus Yolu’nu gezdi.

Başkan Çırçır mahallesindeki iftar öncesi Uludağ Caddesi’nde esnafla buluştu. Başkan burada hem vatandaşlarla selamlaştı hem de sıkıntılarını dinledi. Ardından Eyüp Belediyesi tarafından Uludağ Caddesi Şelale Çay Bahçesi önünde düzenlenen iftar programına katıldı. 

İftar yemeğine, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ak Parti ilçe Başkanı Seçkin Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Başkan Kavuncu,  Çırçır’da yeni yapılan okul inşaatının yeni öğretim yılına yetişeceği müjdesini verdi. Kavuncu, “Çırçır’a Avrupa standartlarında bir okul inşa ediyoruz. Yeni öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmaları hızlandırdık. Öğrencilerimiz yeni okullarında ders başı yapacak.  Gençlerimizin eğitimine çok önem veriyoruz. Çocuklarımızın çağdaş dersliklerde eğitim görmeleri için elimizden geleni yapıyoruz… Ayrıca geçen yıl başlattığımız kırtasiye yardımına bu yıl da devam edeceğiz. Eyüp ilçemizdeki tüm ilköğretim okulu öğrencilerimize ders başı yaparken kırtasiye malzemelerini yine biz sağlayacağız. “ dedi.

On bir ayın Sultanı Ramazan birlik ve beraberliğinin en güzel göstergesi sofralarında dargınlıklar bitiyor, herkes sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde aynı somunu paylaşıyor. Geleneksel Ramazan günlerindeki coşkuyu, canlılığı 

Eyüp

’te yeniden yaşatmak için etkinlikler düzenliyoruz. Umarım halkımız da memnun olur” dedi. İftar programında Kuran’ı Kerim ve ezanın okunmasından sonra  programda, Asude Fasıl Grubu, Türk Sanat Musikisi, Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Müziği’nin seçkin örneklerini seslendirdi. 

 

19.AĞUSTOS CUMA

KATILAN MAHALLE: GÜZELTEPE MAH.-EMNİYETTEPE MAH.

YER: ANFİ TİYATRO

22.AĞUSTOS PAZARTESİ

KATILAN MAHALLE: KEMERBURGAZ-ODAYERİ-İHSANİYE- PİRİNÇCİ KÖYLERİ

YER: RAGIP KUTMANGİL İLKÖĞRETİM OKULU

23.AĞUSTOS SALI

KATILAN MAHALLE: SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI-ŞEHİT AİLELERİ-DİN GÖREVLİLERİ ÖZEL İFTAR PROGRAMI

YER: OSMANLI PARKI


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153