banner171

Erdoğan Kuran okudu tüm Eyüp dinledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden annesi Tenzile Erdoğan için Eyüp Sultan Camiinde mevlit okuttu.

Erdoğan Kuran okudu tüm Eyüp dinledi
Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan 7 Ekim günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Tenzile Erdoğan’ın ölümünün 40. günü nedeniyle bugün yatsı namazını müteakiben Eyüp Sultan Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu.

TÜM EYÜP SULTAN DİNLEDİ

Mevlitte hafızlar Kur’an-ı Kerim’den sureler okurken Başbakan Başbakan Erdoğan da "Al-i İmran" Suresi'nden ayetler okudu. Mevlit, caminin hoparlöründen dışarı verildiği için Erdoğan'ın Kuran'ı Kerim okumasını cemaat gibi çevredekiler de dinledi. Kuran'ı Kerim'in ardından Arapça duayı da Erdoğan yaptı.

VATANDAŞLAR TAZİYE VERDİ

Eyüp Sultan’ın türbesinde de dua eden Erdoğan saat 21.30 sıralarında camiden ayrıldı. Cami çıkışı vatandaşlar Erdoğan'a taziye vererek  “Âllah kabul etsin” diye temennisinde bulundu. Kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Başbakan Erdoğan daha sonra Üsküdar’daki evine gitti.

ETLİ PİLAV DAĞITILDI

 Mevliti, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Erdoğan ailesinin fertlerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ve vatandaşlar dinledi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği mevlitte lokma tatlısı, etli pilav ve ayran dağıtıldı.

192, 192 ve 194 SURELER

Başbakan Erdoğan'ın okuduğu Ali İmran Suresi, Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. İmrân, Hz.Mûsâ ile Hz.Hârûn’un babasıdır. Âl-i İmrân, İmrân ailesi demektir.

Erdoğan Kuran okudu tüm Eyüp dinledi



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153