banner171

Eyüp Sultan Meydanı’nda Bayramlaşma

On bir Ayın Sultanı Ramazan, Eyüp’te ve tüm İslam aleminde en güzel şekilde yaşanırken, Eyüp Belediyesi Ramazan Bayramı için Eyüp Sultan Meydanı’nda özel bir kutlama programı düzenledi.

Eyüp Sultan Meydanı’nda Bayramlaşma

Dargınlıkların bittiği, sevgi ve hoşgörü mesajlarının verildiği Bayramın birinci günü, sabah namazı için Eyüp Sultan Camii’ne gelen binlerce kişi, Belediyenin Bayram kutlama programında buluştu.

Ramazan’ın ilk günü Tarihi Galata Köprüsü üzerinde Onbir Ayın Sultanı’nı karşıladıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Bugün de Ramazanı  Eyüp Sultan Hazretleri’nin manevi huzurunda uğurluyoruz… Eyüp Sultan’ın manevi huzuru ve Bayram coşkusu hepimizi sardı. Sabah namazı için Cami’ye gelen ve Meydanı dolduran misafirlerimizle burada bayramlaşmak istedik. Onlara çok eski bir Osmanlı geleneği olan bayram şekeri, lokum ikram ettik,  çay, meşrubat kurupasta sunduk… Bayramlaştık, tatlı yedik tatlı konuştuk… Önemli olan sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik…” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Meydan’daki kutlamanın ardından Edirnekapı Şehitliği’nde 30 Ağustos Anma Töreni’ne katıldı. Tören sonrası Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak ve Eyüp Belideyesi Başkan Yardımcısı Zafer Güven, Eyüp İlçe Jandarma komutanlığında bayramlaşma törenine katıldı. Buradaki törenin ardından Eyüp Devlet Hastanesinde hasta ve yakınlarıyla bayramlaşıldı. Burada hastane çalışanlarına ve hastalara karanfil verildi. Daha sonra Kaymamak Osman Kaymak ve Başkan Yardımcısı Güven, İstanbul Valiliği Eyüp Çocuk Yuvasını ziyaret etti. Burada çocuklarla bayramlaşan heyet miniklere bayram hediyerini vererek süpriz yaptı.
BAYRAMLASMA2


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153