banner171

Eyüp'te korsan kitap matbaasına baskın

Eyüp’te, korsan kitap bastığı iddia edilen matbaaya polis baskın yaptı. Operasyonda 20 bin korsan kitap ele geçirildi. Matbaa sahibinin gözaltına alındığı operasyonda korsan kitaplara ve baskı makinelerine el kondu.

Eyüp'te korsan kitap matbaasına baskın
 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, korsanla mücadele kapsamında yapılan çalışma sonucu Eyüp’teki bir iş hanında korsan kitap basıldığını tespit etti. Operasyon için düğmeye basan polis ekipleri, bir iş hanındaki matbaaya baskın yaptı. Matbaada yapılan incelemede yaklaşık 20 bin adet korsan kitap ele geçirildi. Polis, korsan kitapların yanı sıra kitap basımında kullanılan kağıt, kalıp ve makinelere de el koydu.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre şüphelilerin piyasada çok satılan kitapları korsan olarak bastığı ve piyasa fiyatının yarısına sattıkları öğrenildi. Ele geçirilen kitapların yaklaşık 200 bin lira değerinde olduğu ifade edildi. El konulan baskı makinelerinin ise 80 bin lira değerinde olduğu belirtildi. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon kapsamında matbaa sahibi M.D.’yi gözaltına aldı. Polis, korsanla mücadele için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. CİHAN

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2013, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153