banner171

Eyüp'te Oyun Parkı Nöbeti

Eyüp'te bir spor kulübüne tahsis edileceği belirtilen parkın yıkılmasını engellemek isteyen bir grup, sabaha kadar parkta nöbet tuttu.

Eyüp'te Oyun Parkı Nöbeti

Eyüp'te bir spor kulübüne tahsis edileceği belirtilen parkın yıkılmasını engellemek isteyen bir

grup, sabaha kadar parkta nöbet tuttu.

Yeşilpınar Mahallesi Girne Caddesi 'nde bulunan Yağlıdere Parkı'nın Eyüp Belediyesi tarafından yıkılarak bir spor kulübüne tahsis edileceğini öğrenen vatandaşlar, evlerinden getirdikleri kilim ve battaniyelerle parkın içinde oturarak sabahladı.

Parkın giriş kapısına "Kararlı olalım. Parkımıza ve çocuklarımıza sahip çıkalım" yazılı pankart asan vatandaşlar, parkın girişini de tahta ve ağaç parçalarıyla kapattı.

Parkın çevredeki tek büyük park olduğunu belirten vatandaşlar, yıkıma engel olabilmek için parktan ayrılmayacaklarını dile getirdi.

Park nöbeti tutan vatandaşlardan Adem Yavuz, parkın 2004 yılında 'Herkesin bir parkı olsun' kampanyası  çerçevesinde Yeşilpınar  halkının isteğiyle yapıldığını belirterek, "Burası halkın parkı ve bu yüzden buranın yok olmasını istemiyoruz. Bu parkı yıkacaklarını öğrendik. Kimsenin buna hakkı yok. Yıkılmaması için sabaha kadar hepimiz parkın içinde nöbet tutuyoruz" dedi.Zaman


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153