banner171

İstanbul'un bu ilçesine müjde üstüne müjde

AK Parti Eyüp Belediye Başkan adayı Remzi Aydın, projelerini Haber7'ye anlattı. Aydın Eyüplülere müjde üstüne müjde verdi.

İstanbul'un bu ilçesine müjde üstüne müjde
 Dünyada inanç turizminin en önemli şehirlerinden biri de İstanbul'dur… İstanbul'da ise bu anlamda en önemli ilçelerin başında hiç şüphesiz Eyüp gelir…Eyüp, yurt içinden ve yurt dışından on binlerce insanın ziyaret ettiği ve yakından takip edilen bir ilçe. Tüm Türkiye'de olduğu gibi bu ilçe de bugünlerde seçim heyecanı ve telaşı yaşanıyor.
Ak Parti, kalelerinden sayılan Eyüp'te bir sürpriz yaparak, yepyeni bir isimle seçmeninin karşısına çıktı. 
Aslen Giresunlu ancak Eyüp'te doğmuş büyümüş, hukukçu, birçok sivil toplum kuruluşunda, vakıflarda, derneklerde görev almış,10 yıldır siyasette yer alan ve Eyüp belediye başkan danışmanlığı görevinde bulunmuş bir isim Remzi Aydın… 

Aydın, ‘değer yargılarımı Eyüp'te buldum, burada yetiştim, Eyüp'e olan vefa borcumu ödemenin zamanı geldi artık' diyor. Eyüp'te Eyüplü bir başkanın istendiğini anlatan Aydın, bu ilçe için kurduğu hayalleri, yenilikleri ve projelerini Haber7'ye anlattı. İşte Aydın'ın Haber7'ye yaptığı özel açıklamalar: 

EYÜP DAHA ÇOK GELİŞECEK 
Eyüp'ün üç kategoride değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Aydın, bunları Eyüp camii, çevresi ve merkezi olarak sıralıyor. Eyüp'ün medeniyetle bağımızın önemli bir kısmını yansıttığını ve geçmişle bağ kurmak için önemli eserler barındırdığına dikkat çeken Aydın, bu bölgeyi değerlerine uygun biçimde daha çok geliştireceklerini söyledi. 
Aydın bunun için yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı; Eski eserler ihya edilecek. Kültür ve sanat faaliyetlerinin arttırılması noktasında önemli adımlar atılacak. Eyüp Camii, türbesi ve diğer manevi unsurların ortamlarının hazırlanması ve geliştirilmesi noktasında projeler geliştirilecek. Bu anlamda Eyüp ihraç turizminin, hizmet sektörünün önünün açılması noktasında çalışmalar yapılacak.

EYÜP'E İKİ MÜJDE BİRDEN 
Aydın'ın projelerinin arasında Türkiye'nin her noktasından turist çekebilecek iki yeni müze bulunuyor. Ancak bu müzeler bildiğimiz müze değil. Panorama 1453 müzesi benzeri müzeler olacak.
Bunlardan biri Türk İslam medeniyetinin önemli şahsiyetlerinin, olaylarının canlandırılacağı Tarih ve Medeniyet Müzesi, diğeri ise daha canlı ve daha çok tarih şuuru verebilecek, modern tekniklerin kullanılacağı ve hicretin mantığının bütün derinlikleriyle hissedilebileceği Eyüp El Ensari Hicret Müzesi. 
Aydın ayrıca Kültür Bakanlığının bir projesi kapsamında Rami kışlasının bir kent şehir müzesi olacağı müjdesini de verdi.
HALİÇ'TE DAHA MODERN BİR YAPILANMAYA GİDİLECEK 
Haliç'le ilgili özel projelerinin olduğunu söyleyen Aydın, Haliç Havzasında sanayileşmeye bağlı gelişen çarpık yapılaşmaya dikkat çekerek, bunların artık miadını doldurduğunu , oraların kentsel dönüşüm projesinden yararlanılması ve daha modern bir yapılanmaya gidilmesi, modern bir yaşam alanının oluşturulması noktasında adım atacaklarını söyledi.
ARTIK BÜTÜN SU SPORLARI YAPILABİLECEK
Aydın'ın bir başka projesi ise Haliç'te değişik su sporlarının olacağı bir lokasyon…Şimdi bazı su sporları yapılıyor ancak, üniversitelerle yapılacak ortak bir çalışmayLa bu daha kurumsal ve sistematik hale getirilecek. 

ULAŞIMDA RAHATLATACAK PROJELER
İstanbul'un inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Eyüp'ün yoğunluğunu ve trafiğini rahatlatacak projeler şunlar;
- Trafiğin rahatlatılması noktasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıklarla ortak projeler hazırlandı.
- Eyüp meydan düzenlemesi bu anlamda ciddi bir iyileştirme sağlayacak.
- İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da geçenlerde açıkladığı Bayrampaşa'dan Eyüp meydanına hafif metro projesi…Eyüp'ten metroya binen bir vatandaş İsanbul'un bütün metro hatlarını dolaşabilecek.
- Yeşilpınar -Alibeyköy projesi yine Kadir tarafından açıklandı. Tüneller yapılmaya devam ediyor. Bunlar bittiğinde ulaşım noktasında büyük bir rahatlama yaşanacak.

 EYÜP STADININ YERİNE DAHA MODERN BİR STAD 


Kendisi de sporcu olan Aydın, Eyüp stadının yerine daha modern bir stad düşündüğünü ve diğer spor branşlarının, kültür sanat faaliyetlerinin de yürütülebileceği büyük bir kompleks yapmayı planladıklarını söyledi. 
EYÜP DEV PROJELERDEN PAY ALACAK
Aydın: ''Eyüp Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı dev projelerden pay alacak. Üçüncü havaalanına bağlı olarak yeni yerleşim yerleri oluşacak. Bu da yeni istihdam kapıları açacak ve Eyüp'ü sosyo ekonomik anlamda etkileyecek'' dedi.
 Aydın diğer projelerini ise şöyle anlattı: 

KONAKLAMA SEKTÖRÜNÜN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
Konut sektörünü geliştirmeyi düşünüyoruz. Büyük otellerden ciddi anlamda talep var. Yurt içinden ve yurt dışından gelecek turistlerin konaklayabilecekleri otellere ihtiyaç var. Birkaç tane büyük otelin inşaatı başladı. Biz bu hizmet ve konaklama sektörünün önünü açmayı planlıyoruz. İmar planlarına uygun olarak yapılanları teşvik edeceğiz. 

PROJELERİMİZ EYÜP MARKASINI CİLALAYACAK
Eyüp bazı İslam otoriteleri tarafından Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü merkezi olarak adlandırılıyor. Bu anlamda Eyüp aslında bir marka. Ancak bizim düşündüğümüz projelerle bu markanın üzerindeki tozlar kalkacak ve cilalanacak. 
Eyüp'ü merkezimizi estetik anlamda, eski eserlerimizi ihya edecek şekilde koruma altına alacağız. Daha modern yaşam alanları açacağız, yollar, parklar yapacağız.
GENÇLER İÇİN BÜYÜK BİR HAYALİM VAR
Mesela şöyle bir hayalim var her mahallede gençler için mutlak yaşam merkezleri kurmak istiyorum. O mahallenin gençleri ne yapmak istiyorlarsa sporundan tutun da kültür sanatına her alanda kullanabilecekleri bir merkez.
10 ile 20 yaş arasındaki gençlerin mutlak anlamda bir meşguliyeti olacak. Bunu Guinness'e de ölçtürmek istiyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153