banner171

Köken;Rami Kışlası İstanbul’un gözbebeği olacak

Eyüpsultan'da bulunan ve Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin oluşturulacağı 250 yıllık Rami Kışlası'nın restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor.

Köken;Rami Kışlası İstanbul’un gözbebeği olacak

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Rami Kışlası’na giderek incelemelerde bulundu. Burada Başkan Deniz Köken’e, yapılan çalışmalar ve çalışmaların hangi safhada olduğu ile ilgili bir sunum yapıldı.


İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ ODAK NOKTALARINDAN BİRİ OLACAK

Çalışmaları 2014 yılının 9. ayında başlayan kışla, bünyesinde barındırdığı müze, kütüphane ve 200 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesiyle İstanbul'un en önemli odak noktalarından biri olmaya aday gösteriliyor.

Proje kapsamında, tarihi binanın yeri, boyutları, ulaşılabilirliği, müze programına uygunluğu göz önünde bulundurularak “Şehir Müzesi” olarak tasarlanan Rami Kışlası'nda ziyaretçilerin gezebileceği büyük bir avlu ve iç mekanlar da inşa ediliyor.

Koridorlarla geçişlerin sağlanacağı avluda, sergi ve toplantı salonları ile gezi mekanları da yapılıyor.

ÇALIŞMALAR BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR

Rami Kışlası’ndaki çalışmalar 4 etap halinde gerçekleştiriliyor. Hiçbir detay gözardı edilmeden büyük bir titizlikle sürdürülen çalışmaların ilk etabında, yapıda bulunan 2, 3 ve 4 nolu anakolun, çatı da dahil olmak üzere inşaası tamamlandı.

İkinci etapta ise çalışmaların yüzde 80’den fazlası bitirildi. İkinci etapta gerçekleştirilen çalışmalarda 5 nolu anakol, L2 ve L3 yapıları, çatıları dahil, yapısal anlamda tamamlandı.

İkinci etabın bitmesinin ardından üçüncü etap çalışmalar da en kısa sürede başlayacak. Üçüncü ve dördüncü etapta teşhir ve tanzim çalışmaları yapılacak ve tamamlanmış olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen proje çalışması bittiğinde 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul’un kültür ve sanat alanında çekim noktalarından biri haline gelmesi beklenen Rami Kışlası'nda milyonlarca kitap okurların istifadesine sunulacak.

10 MİLYON KİTAP KAPASİTESİ OLACAK

Türkiye'nin tarihini gözler önüne serecek bir 'Şehir Müzesi' olarak hizmete alınacak kışlada ayrıca yaklaşık 10 milyon kitap kapasiteli dev bir kütüphanenin kurulması planlanıyor.

Kışlanın avlusunda ise sergi salonları ve gezi mekanlarının yer alması planlanıyor. Ziyaretçiler için kafelerden kitapçılara, hediyelik eşya dükkanlarından geleneksel el sanatlarının yapımı, tanıtımına ve satışının yapıldığı alanlara kadar birçok atölye de alanda bulunacak.

BİN 240 ARAÇLIK OTOPARK YAPILACAK

250 senelik geçmişi olan ve müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ile 200 dönümlük peyzaj düzenlemesini içeren kışladaki restorasyon çalışmaları tamamlandığında 990 toptancı dükkanı, banka ve restoranlardan oluşan 120 ticari mekana ev sahipliği yapmış olacak. Ayrıca ziyaretçiler için 541 araçlık kapalı, 634 araçlık açık, 65 TIR olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark da yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153