banner171

“Rizeliler ve Rize`yi Sevenler” Eyüp`te buluştu

Resmi açılışı önümüzdeki ay gerçekleştirilecek Eyüp Belediyesi Yeni Nikah Sarayı/Kültür Merkezi, farklı etkinliklere evsahipliği yapmaya başladı.

“Rizeliler ve Rize`yi Sevenler” Eyüp`te buluştu
 Haftasonu Eyüplü Rizeliler, Nikah Sarayı’nda özel bir gecede biraraya geldi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak,  Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan ve Eyüplü Rizelilerin katıldığı gecede evsahipliğini Eyüp Rizeliler Dernek Başkanı Mehmet Yazıcı ve Dernek yönetimi yaptı.
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, gecede yaptığı konuşmada, “Derneklerin, STK ve vakıfların toplumun omurgasını oluşturan, demokrasinin temel taşları olduğunu” vurgulayarak, “Karadeniz’in şirin kenti Rizeli dostlarımızı yeni nikah sarayımızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

İnşallah yakında Kültür Merkezimiz de çok güzel etkinliklere sahne olacak. Eyüp’ümüze yakışan bu tesis büyük bir eksikliğimizi giderecek. Rizeliler Derneği’ni ayrıca yazın Etkinlik Alanımızda yapacağımız güzel organizasyonlarda da görmek istiyoruz” 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen görkemli Rizeliler gecesi, Rizeli ses sanatçılarının sahne alması ile başladı. 
Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ve Belediye Başkanı Kavuncu, herkese bu geceye katılımları için teşekkür ederek, Eyüp Sultan ruhunu her zaman yaşatmalarını temenni ettiler.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise konuşmasına herkesi selamlayarak başlarken şunları söyledi: "Elbette ki gururlarımız çok. Bunlardan bir tanesi bu ülkenin, bu mübarek toprakların evladıyız. Peygamber Efendimiz’in fethini müjdelediği ve onun komutanını `Ne kadar güzel komutan` diyerek işaret ettiği o hadisteki şehirde yaşıyoruz. Bu bizim için ne büyük bir nimettir.
Ve tabii bir başka gururumuz daha var: Ülkeye bağlılığın, çalışkanlığın ve insan sevgisinin sembolü bir şehrin evladıyız. Heyecanımız, bu manada Rizeli olmamız dolayısıyla da fevkalade yüksektir. O nedenle bu şehrin, bu ülkenin evlatlarıyla olmak hepimizi mutlu ediyor. Hepinizi kucaklıyorum. Allah’a emanet olun."

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2013, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153