banner171

FİLİSTİN SORUNUNA BAKIŞ!

Bu sorunu takip edin yada etmeyin ama mutlaka şu kelimeler tanıdık gelecektir : İntifada, Kudüs, Aksa, kurşunlara sapanla cevap veren çocuklar,direniş,işgal.. Son 50 yıldır Filistin sorununu özetleyen kelimeler tam olarak bunlar. Peki bu sorun birdenbire nasıl ortaya çıktı, kısa bir Ortadoğu turu yapıp meselenin özüne bir bakalım.

Aslında Yahudilik ve Siyonizm apayrı kavramlar. Bugünkü İsrail Devleti ni yöneten Siyonist zihniyeti desteklemeyen Yahudiler de pekala var. Ama nedir bu Siyonizm? Tek bir amacı olan , uluslar arası bir harekete verilen isim Siyonizm. Amaç ise Filistin’de Yahudiler için bir “vatan” yaratmak ve ilelebet muhafaza ederek “Tek Dünya Devleti” adı altında tüm dünyaya hükmetmek.

İnanç ve öğretilerinin yazılı olduğu bir kaynak olan Talmud ta bakın neler var :  

Yahudi olmayanın malı ve mülkü,boş arazi gibidir. Onu ilk kim işgal ederse mülkiyeti onun eline geçer.

Yahudi olmayan birisi Yahudi olmayan bir başkasını veya bir yahudiyi öldürürse cezalandırılır. Fakat bir Yahudi, Yahudi olmayan birini öldürürse cezası yoktur. Yahudi olmayanın mezarına hürmet edilmesi gerekmez. Yalnızca Yahudiler insandır..


Yukarıda yazmış olduğum öğretiler bahsettiğim Talmud da yazılıdır. Talmud ise bizde ki hadisler gibi bilgiler ihtiva eder. Fakat Yahudilere göre Talmud’un, Hz.Adem ve Hz.Musa’ya öğretildiğine inanırlar ve tüm Yahudiler tarafından kabul edilir.

İşte Filistin de bugün katliamlara girişen İsrail devletini yönetenlerin düşünceleri de bu yöndedir. Onlara göre kendilerinden olmayanı öldürmek sorun değil, mallarını ve topraklarını ele geçirmek son derece normal. Bu yüzdendir ki aşağıda göreceğiniz haritada belirttiği üzere yıllar geçtikçe amaçlarına ulaşmak için çaba sarf ediyorlar.



  Resimde de göreceğiniz üzere 2. Dünya Savaşı nın bitmesine müteakip Filistin’de Yahudi yerleşmesi başlamış ve günümüze kadar da hala devam etmektedir. Malumunuz 1800 lü yılların sonunda Osmanlı Sultanı 2.Abdülhamid’e gelerek Filistin topraklarını kat be kat fazlası bedelle satın almak isteyen bir zat vardı: Theodor Herzlt. Siyonizm Federasyonu adında birlik kuran ve “Vadedilen Topraklara Gitme” amacını güden bir kişidir Herzlt. Paradan yana sıkıntıları yoktu ama Sultan Abdülhamid’i hesap edememişlerdi şüphesiz. Adım adım bir plana giriştiler ve 1.Dünya savaşı sonunda Filistin toprakları Osmanlının elinden çıkmış oldu. Pekala, toprak var, para var, peki neden 1920 lerde kurulmadı İsraill? Evet her şey vardı ama kurulacak devlette yaşayacak Yahudiler yoktu! Yahudiler Avrupa’da refah içerisinde yaşıyorlardı zaten. Kimsenin yeni bir sıkıntıya girme isteği yoktu hele ki büyük bir savaşın ardından. Tabi ki yeni hesaplara girişildi. 1930 larda Almanya’da ortaya çıkan bir kişi kendileri için bulunmaz bir nimet olmuştu. Adı Adolf Hitler’di. Zira Almanya 1. Dünya Savaşından yenik çıkmış, ağır yaptırımlara uğramıştı.

Fizikteki etki-tepki yasası toplumlar içinde geçerlidir. Bir millete ne kadar bası uygular,zulmeder ve köleleştirirseniz,aynı büyüklükte bir tepki ve isyan ile karşılaşırsınız. Mesela Yahudiler, tarih boyunca bir çok defa katliamlara uğradılar; Asur,babil,Roma ve İspanya..son olarak da Hitler ve Almanya. Aynı şey Almanlar içinde geçerli aslında. Onlar da en son Hristiyanlaştırılan milletlerden biridir ve bir çok katliama maruz kalmışlardır. Bu sebeple ki her 2 dünya savaşında neredeyse tüm dünyayı ele geçirdiler..

İşte Almanya ve Hitler sayesinde büyük bir soykırıma uğrayan Yahudiler için başka bir çıkış kapısı kalmamış ve kitleler halinde Filistin’e göçler başlamıştı. Unutmadan söyleyelim, Hitler’e kredi veren, maddi destek sağlayan isimde bir Yahudi idi : Rothschild. Tabi o sadece bir Yahudi değil, aynı zamanda bir Siyonist idi. Ve Siyonistler, emellerine ulaşmak için her zaman yapay düşman çıkarırlar.

Hitler ne ise bugün Irak ve Afganistan da karşılarına çıkarılan İslami Terör zırvası da o.  Birde Bizde ki bazı entel-okumuş geçinip de “Aman yahu, adamlar zorla mı gelmiş, Filistinli Araplar satmış topraklarını bla bla” tarzında peşinen hüküm verenlere de rastlamak mümkün tabi. Evet, ortada bir satış işlemi var, ama bakınız nasıl bir satış..1.Dünya Savaşı sonrasında Filistin İngiliz mandasına girer. İngilizler, “önceden Osmanlıya vergi veriyordunuz,şimdi de bize vereceksiniz” diyerek astronomik vergiler dayatırlar. Tabi ki Filistinlilerin bu vergileri karşılayabilecek gücü yoktur. Sonuç olarak da topraklara borçları! karşılığında el koyar, tabiri caizse satın almış! olurlar.

Biraz uzun bir yazı olduğunun farkındayım ama Filistin davasının haklılığını sadece bizim bilmemiz yetmeyeceği gibi, yukarıda da bahsettim, bir de İsraillileri haklı gören insanlarımız da var. Gerçek her yerde aynıdır ve eninde sonunda bir gün ortaya çıkma gibi de bir huyu vardır. Yeter ki ortaya çıktığında çok geç olmasın.  Çünkü Filistin meselesi buzdağının sadece görünen yüzü. Yüzyıllardır süregelen bir plan var, evrelerinden biri sadece. Nihayi hedef “Tek Dünya Hükümeti” nin kurulmasıdır. İsterseniz buna da bir başka yazımızda değinelim. Sağlıcakla kalınız. 
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153