banner171

Gaziosmanpaşa damga vurmalı!

 Doğduğumuz ,  büyüdüğümüz muhtemelen öleceğimiz bölgelerimiz de neler oluyor , neler olacak.

Siyaset nasıl şekillenecek , Yerel Yönetimler nasıl şekillenip  yönetim nasıl olacak , Sosyal , Sportif , Kültürel , Eğitim , Güvenlik , Ulaşım , Yerleşim nasıl olacak ve bunların dışında yığınla sorularla karşılaşabiliriz.

Önümüzdeki kısa süre içerisinde siyasi şekillenmeye özellikle Gaziosmanpaşa damga vurmalı diye düşünüyorum. Son yapılan Genel Seçimler sonrası bölgelerimizden birçok sayıda milletvekili meclise girdi. Bölgemizden yetişen ,  başka bir il de vekil olup Bakan olan Sn. Süleyman SOYLU yetiştiği bölgeye mutlaka değerler kazandırmalı diye düşünüyorum.

Bölgelerimizin değer kazanması için de bölgemizdeki Yerel Yönetimler  , STK lar ciddi projeler hazırlayıp vekillerin ve Bakanın desteğiyle hayat bulması sağlanmalı. Projeler Ankara merkezli hazırlanıp alın bunu uygulayın olduğunda bölgelerimiz böyle gelmiş böyle gider misali beklemeye devam eder sanıyorum.

Türkiye ye ve bölgemize damgasını vuran Kentsel Dönüşüm bana göre tam anlamıyla bir hayal kırıklığı oldu. Yaşadığımız bölgelerde eski binaların çokluğu sebebiyle yaşanacak afetler sonucu nelerin olabileceği gün gibi ortada. 

Özellikle Gaziosmanpaşa ilçesinin her şeyi Kentsel Dönüşüme endeksli olduğundan adeta ilçede yaprak kımıldamıyor.  Bu durumdan herkes mağdur ,  çözümüyle ilgili acil STK larla  oturulup projelere onlarında dahil edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Türkiye de Yerel Yönetimler  , elleri kolları bağlanmış bir müdürülük gibi görev yapıyor diye düşünüyorum. Mutlak suretle Yerel Yönetimler yasası yeniden düzenlenip  bağımsız ve güçlü bir yapıda olmalılar aksi halde siyasi güçlerin emir kulları olmaya devam ederler.

Bölgelerimizdeki Meclis Üyesi arkadaşlarımızı sahada görmek sanırım bölge insalarını mutlu edecektir, onlara dertlerini , sıkıntılarını anlatmak bir çay içip sohbet etmek sonucunda bölgelerinin sorunlarının çözüldüğünü görmek hem bölge insanına hem de meclis üyesi arkadaşlara büyük keyif verecektir diye düşünüyorum.

Elleri kolları bağlı olan Yerel Yönetimler , sosyal , sportif ,kültürel , eğitim , güvenlik , ulaşım konularında sınırlı , kısıtlı bir şeyler yapmak için çırpınıp , didinmeye devam edeceklerdir. Büyük Şehirin bir projesi de bölgelerimizden geçtiğinde bir şeyler yapıyormuş gibi olmanın mutluluklarını yaşamaya devam edeceklerdir.

Netice olarak bölgelerimizin yetiştirdiği değerli vekiller  , BAKAN bölgeye el atmassa doğduğumuz , büyüdüğümüz ,muhtemelen öleceğimiz yerler böyle gelmiş böyle gider mantığıyla yaşamaya devam ederiz.

Dünyanın en güzel şeylerinden birisi duygu ve düşüncelerimizi art niyet olmaksızın paylaşmak olduğuna inanıyorum. Yazılarımla bundan böyle sizlerle buluşmak istiyorum.

Tüm okurlara MERHABA!  

YORUM EKLE
YORUMLAR
çetin durgun
çetin durgun - 8 yıl Önce

eski yapılar var diye kentsel dönüşümü destekliyorsunuz dogrudur fakat evinizi riskli alanın içine alırlarsa başinıza neler geldigini bilmiyorsunuz ayrıca özel imarlarla bazı parsellerde binalar katlarının yükseldigi görüyoruz bunun adı haksız zenginleşmedir ,birilerine dagıtırken riskli alan içinde kalan hemşehrilerimizin topraklarını hiç edilmek istenmektedir idarenin başarıksızlıgı bu sebeptendir saygılarımla

banner208

banner148

banner150

banner153