banner171

Başkan Usta Hz. Hüseyin’e sevgimiz her geçen gün arttı

Başkan Usta: Hz. Hüseyin’e sevgimiz her geçen gün arttı

Başkan Usta Hz. Hüseyin’e sevgimiz her geçen gün arttı
 Hoca Ahmet Yesevi Cemevi tarafından Kerbela olaylarının 1375. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Matem Töreni’ne katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Kerbela’da yaşananlar Müslümanları derinden yaralamış ve bu olay Müslümanların ortak hafızasında onulmaz bir iz bırakmıştır” diye konuştu.
Hoca Ahmet Yesevi Cemevi, Kerbela olaylarının 1375. Yıldönümü dolayısıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir program düzenleyerek, Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt mensuplarını andı. Programa katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı konuşmada Kerbela olaylarının Müslümanlar için büyük bir acı kaynağı olduğunu ifade etti. Kerbela olaylarının Müslümanların ortak hafızasında büyük bir iz bıraktığını belirten Başkan Usta, şunları söyledi:

“Bugünİslam tarihinin çok acı bir olayını, Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in 10 Muharrem günü şehid edilişinin 1375. Yıldönümünde Kerbela şehitlerini anmak için toplandık.

Muharrem ve Aşura, Peygamber Efendimiz (sav)’in torunu, Hz. Ali Efendimiz ve Fatıma Anamızın canı Hz. Hüseyin’in Aşura gününde şehid edilmesi nedeniyle daha çok ortak maşeri vicdanımızı derinden yaralayan bu hadise ile hatırlanır olmuş ve dini tarihimizde farklı bir yer tutmuştur. Bu olay Müslümanlara derin acılar vermiş ve Müslümanların ortak hafızasında büyük bir iz bırakmıştır.

Müslümanlar Kerbela'da olanların anısını zihinlerde taze tutmak için çocuklarının adını Hasan, Hüseyin ve Zeynep koymaktan bir an bile geri durmadılar. Hz. Hüseyin, tüm Müslümanların gönüllerinde yer tutan ortak sembollerden biri olmuştu.  Ne Alevi kardeşlerimizin, ne Sünni kardeşlerimizin gönlünde Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt sevgisi azaldı. Aksine her geçen gün daha da arttı büyüdü. Ben Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, asırlardan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamasını Allah’tan niyaz ediyorum.”

Başkan Usta’nın konuşmasının ardından program İlahiyatçı Yazar M. Cemil Kılıç ve yazar Eren Erdem’in konuşmalarıyla devam etti. Program okunan mersiye ve şiirlerin ardından lokma sunumuyla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153