banner171

Başkan Usta: ‘Yerel yönetimler olarak her zaman esnafın yanındayız’

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcileriyle biraraya gelerek sorunlarını dinledi.

Başkan Usta: ‘Yerel yönetimler olarak her zaman esnafın yanındayız’
 Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçede yaşayan esnafların karşılaştığı sorunların dile getirilmesi ve çözüm bulunması amacıyla Gopark Grand Salon’da kahvaltılı bir istişare toplantısı düzenledi. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda esnaf katıldı. Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya’nın selamlama konuşması ile başlayan programda esnaflar tek tek sorunlarını dile getirdi.
Daha sonra söz alan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, başta bayan esnaflar olmak üzere katılım gösteren tüm esnafa teşekkür etti. Karşılaştıkları tüm sorunlara ve artan rekabete göğüs gererek uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren esnafları tebrik eden Başkan Usta, “Bu şehrin en büyük sorunlardan biri otopark. Artık neredeyse her daire de 1 araç var. Ekonominin kötüye gittiğini söyleyenler 2002’den bu yana araç sayısındaki artışı görmüyor olmalılar. Bunları söylediğimizde eskiden şartlar kotuydu diyorlar. Yıl yıl Türkiye ile diğer ülkelerin gelişimini karşılaştırırsanız aslında ülkemizin gelişiminin şartlardan kaynaklanmadığını göreceksiniz” dedi.

Tabela vergilerinin yüksekliğinden şikayet eden esnaflara gelecek dönemde bu vergilerin daha da düşeceğini müjdeleyen Başkan Usta, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına değinerek şunları söyledi: “Kentsel dönüşümün ne kadar önemli ve gerekli bir uygulama olduğunu her zaman söylüyoruz. Kentsel dönüşüm bir bina yıkıp yerine yeni bir bina yapmak değildir. Maalesef Gaziosmanpaşa’nın arazilerini çok rahat kullanmışız. İnsanımızın rahat edeceği bir alan bırakmamışız. Vatandaşımızın daha rahat ve sosyal donatı alanlarına sahip bir şekilde yaşaması için uğraşıyoruz. Biz bir konutu, dükkânı yıkıyorsak daha iyisi, daha yaşanabilir bir konut, bir dükkân yapmak için bunu yapıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden şehrimizi çok iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz.”

Konuşmasında son olarak AVM’lere değinen Başkan Usta, “AVM’lerin size verdiği zararın farkındayız. Bunun için AK Parti olarak TBMM’de ciddi çalışmalarımız var. Bizim için esnafların varlığı, canlılığı önemlidir. Yerel yönetimler olarak her zaman yanınızdayız.” diye konuştu.

Toplantı konuşmaların ardından karşılıklı sohbetler ve fotoğraf çekimiyle tamamlandı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153