banner171

Başkan Usta,15 vatandaşa kredi dosya masraflarını iade etti

Vatandaşlara önemli haklar getiren yeni Tüketici Yasası’nın yürürlüğe girdiği bugün, tüketicilerin yaşadıkları sorunlara büyük önem veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Yüksek Mühendis Hasan Tahsin Usta, makamında 15 vatandaşa kredi dosya masraflarını iade etti.

Başkan Usta,15 vatandaşa kredi dosya masraflarını iade etti
 Gaziosmanpaşa Belediyesi Tüketici Hakları Birimi, kredi dosyası ücret iadesi konusunda başarılı çalışmalarını sürdürüyor. Birime başvuran vatandaşlar, kredi dosya masraflarını bankalardan icra yoluyla tahsil ederek mağduriyetlerini gideriyor. Birim yetkilileri, dosya masraflarını tahsil ettiği vatandaşlar için sık sık program düzenlerken, bugün de Başkan Hasan Tahsin Usta 15 vatandaşa hak etmiş oldukları ücretleri makamında dağıttı. Başkan Usta, kapıdan satışlarda kandırılan 2 vatandaşın da iptal edilen satış sözleşmelerini kendilerine teslim etti. Böylece, sadece Mayıs ayında toplamda 55 kişiye, 58 bin lira dağıtan Tüketici Hakları Birimi yetkilileri, kapıdan satışlarda kandırılan 9 vatandaşın da satış sözleşmelerini iptal ettirdi.
Gaziosmanpaşalı tüketicilerin kesinlikle yalnız olmadıklarını bilmeleri gerektiğini ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Hepinizin bildiği gibi, bugün yeni Tüketici Yasası yürürlüğe girdi. Yeni Kanun, tüketici kredileri ve kredi kartları ile ilgili sözleşmeler, kart üyelik aidatları, ayıplı malların iadesi ve daha birçok önemli konuda tüketici haklarına ve kanuna uymayanlar hakkında uygulanacak yaptırımları düzenliyor. Tüketicilerimizden tek isteğimiz, karşılaştıkları en ufak bir haksızlıkta dahi hiç çekinmeden bize başvuruda bulunmaları. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak tüketicilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153