banner171

Darbe Gazileri ve Şehit Yakınları Gaziosmanpaşa’da Buluştu…

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığının düzenlediği programda 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınları ve gaziler, yemekte bir araya geldi.

Darbe Gazileri ve Şehit Yakınları Gaziosmanpaşa’da Buluştu…
Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe başkanlığı na bağlı sosyal politikalar biriminin düzenlediği programda 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınları ve gaziler, yemekte bir araya geldi.

Gopark’ta düzenlenen Darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerinin ve gazilerin ağırlandığı programa; Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Ak Parti Gaziosmanpaşa  İlçe Başkanı Av.Şahin Pirdal, Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Servet Bakırcı , Belediye Başkan Yardımcıları , Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı. 
Programda bir konuşma yapan Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av.Şahin Pirdal , 15 Temmuz'un gelecek nesiller için ibret verici olduğunu anlattı. Ne Türkiye ne de Dünya tarihinde 15 Temmuz gibi bir darbe girişiminin asla olmadığına işaret eden Pirdal, 15 Temmuz'un milletin ödediği vergilerle ülkenin güvenliğini sağlamak için alınan silahların millete çevrildiği alçakça bir darbe girişimi olduğunu aktardı.“Devletimize yönelen bu fitne virüsü temizlenmeye devam ediyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar bitmeyecek bu yüzden dikkatli olmak lazım. Bu hain girişimde gördük ki bizlere karşı yönelen tehditlerin karşısında birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiç bir şey yok” dedi.

Milletin birlik ve beraberliği arttı
Yemekte şehit aileleri ve gazi yakınlarına hitap eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem: “15 Temmuz da bu ülkede karanlık bir gece yaşandı. O gece bu millet iradesine pranga vurulmasına müsaade etmedi. Dünyada hiçbir örneği olmayacak şekilde tankların, tüfeklerin önüne çıkarak tarihe ismini yazdırdı. O gün inanın bu hainlerin hesap edemediği şey bu milletin sokağa inmesiydi. Bu milletin üzerinde hesapları olanların hesapları hiçbir zaman bitmedi bitmeyecekte ancak bizler her zaman uyanık olacağız. Çünkü düşmanın hangi kisve ile geleceği hiç belli olmuyor. 15 Temmuz bu milletin birliğini ve beraberliğini artırdı. Bizim bizden başka dostumuz yok ve maalesef bizleri de bir takım alt kimliklerle bölmeye çalıştılar. Bu saatten sonra artık bunu da başaramayacaklar” dedi.

Hain kalkışma sırasında sokağa inen milyonlarca vatandaştan biri olan Gaziosmanpaşa Gazisi Musa İlhan, o kara gecede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) binasının önünde cuntacı askerler tarafından G3 mermisi ile kalbinin yanına vuruldu.
Hain kalkışmanın yaşandığı gece yaşadıklarını asla unutamayacağını kaydeden İlhan, şunları anlattı: "Arkadaşlarımla işten dönüyorduk, radyoda Cumhurbaşkanımızın çağrısını dinledik. Hemen yakınımızdaki AKOM'un önüne gittik. Görevli, askerlerin içeride olduğunu söyledi. Bize kapıdan girer girmez ateş etmeye başladılar. Ayaklarımıza doğru sıkıyordu ama ben üstlerine doğru ilerledim. Bir anda bir acıyla ayaklarım yerden kesildi, yere düştüm. Vurulduğumu o zaman anladım. Bilincim açıktı. Arkadaşlarım geldi. 'Musa vuruldu' çığlıklarını duyuyordum. Sürekli şahadet getirmeye başladım, öleceğimi düşündüm. Sonrasını çok hatırlamıyorum." İlhan,Bir süre kalbimdeki G3 mermisi ile yaşayacağım. Benim gibi Musa'lar çok gelir ama Erdoğan gibi adamlar bir daha gelmez."dedi.


Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153