banner171

Engelsiz Gaziosmanpaşa Şöleni’nde renkli görüntüler

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nce 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen “Engelsiz Gaziosmanpaşa Şöleni” başladı.

Engelsiz Gaziosmanpaşa Şöleni’nde renkli görüntüler

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Engelliler Haftası’nı düzenlediği bir şölenle kutluyor. Şölenin açılış törenine Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kaymakam Yaşar Karadeniz ilçedeki özel eğitim merkezi öğrencileri ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Başkan Usta, ilçede 3600 engelli vatandaş bulunduğunu ifade etti. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi tarafından engellilere yönelik pek çok hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Usta, özellikle engelli çocuklar ve gençlerin eğitimine her zaman destek olduklarını ifade etti. Başkan Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Engelsiz bir dünya oluşturmak bizim sorumluluğumuz. Hayatın her alanında başarılı engelli insanlarımız var. Ama biz engellilerin hayatını daha da kolaylaştırmalıyız. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizde takı, ahşap ve çanta gibi 8 ayrı branşta 110 engellimize kurs veriyoruz. Yaratıcı İkizler Projesinde 70 engelli ve normal gencimizi atölyelerde biraraya geliyor ve çok güzel ürünler üretiyor. 392 engelliye medikal malzeme 75 akülü, 123 normal tekerlekli sandalye yardımı yaptık. 100’den fazla her hafta düzenli olarak engelliyi okullarına, havuzlara yüzmeye götürmek gibi servis hizmetlerimiz var. İlçemizdeki 100 otistik çocuğumuzu ve ailelerini tatile gönderdik. Bu çalışmalarımızla engellilerimiz ailelerinin sıkıntılarını azaltmaya, hayata daha güçlü sarılmalarına çaba sarfediyoruz. Engelli kardeşlerimize imkan verildiğinde her şeyi yapabilecek iradeye sahip olduklarını görmek bizi mutlu ediyor.”

Programda daha sonra Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi ile özel eğitim merkezi öğrencileri tiyatro ve halk dansları gösterilerini sergiledi. Engelli çocuklar ve gençlerin gösterilerini sergilerken yaşadıkları heyecan ise görülmeye değerdi. Programda daha sonra Belediyemizin Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi kursiyerlerine sertifikaları Başkan Usta ve Kaymakam Yaşar Karadeniz tarafından dağıtıldı.  

Engelsiz Gaziosmanpaşa Şöleni kapsamında temsili olarak askere gidecek engelliler için bir kına gecesi düzenlenecek. Askerlik yapacak engelli gençler daha sonra Hasdal Kışlası’nda bulunan 6. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapacak. Etkinlikler, Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde verilen el sanatları kurslarında yapılan ürünlerin sergileneceği kermesle son bulacak. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153