banner171

Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden 4 Hakim ve Savcı Gözaltına Alındı!

"FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 67 hakim ve savcıdan 45'i gözaltına alındı. Savcılıktaki ifade işlemleri biten 18 hakim ve savcı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden 4 Hakim ve Savcı Gözaltına Alındı!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) önceki gün 648 hakim ve savcı hakkında görevden uzaklaştırma kararı vermesinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul'da 45 hakim ve savcı gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Önder Yaman koordinesinde toplam 7 savcı, bugün 18 hakim ve savcının ifadesini aldı. İfadesi alınan 18 hakim ve savcı tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

SUÇLAMA: FETÖ / PDY TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAK

Gözaltında bulunan 27 savcı ve hakimin savcılık işlemleri devam ederken, hakkında gözaltı kararı verilen 22 hakim ve savcıyı arama çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi. Öte yandan 67 hakim ve savcının FETÖ / PDY terör örgütüne üye olmak iddiasıyla haklarında soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

ADLİYELER VE GÖZALTI SAYILARI

Bakırköy Adalet Sarayı'ndan 8, Büyükçekmece Adliyesinden 1, Küçükçekmece Adliyesi'nden 1, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden 4, Bölge Adliye Mahkemesi'nden 2 kişi, İstanbul Adliyesi'nden 26, Anadolu Adliyesi'nden 9, Silivri Adliyesi'nden 2, Bölge İdare Mahkemesi'nden de 14 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2016, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153