banner171

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan EROL'un Yeri Garanti!...

Sabah yazarı Mahmut Övür'ün Kaleminden ;AK Parti İstanbul'da sürpriz ayrılıklar!..

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan EROL'un Yeri Garanti!...
 İşte Mahmut Övür'ün bugünkü o yazısı

AK Parti'de bu hafta sonu 16 Büyükşehir'de temayül yoklaması var. Tabii sadece büyükşehir adayları değil, o şehrin ilçeleri de kapsama alanı içinde.

Aday adayları henüz ortaya çıkmış değil. Bu durumda temayül yoklaması mevcut başkan için bir ön test yerine geçeceği gibi olası aday adayları hakkında da bir ipucu verecek.

Böylece AK Parti teşkilatlarında 2014 seçiminin ilk heyecanı yaşanacak.

Her büyükşehirde bu heyecan yaşanacak ama İstanbul'da bir başka yaşanacak.
Çünkü İstanbul, hem büyükşehir ölçeğinde hem de 39 ilçesiyle Türkiye'nin ilgi odağında ve yerel seçimin seyrini değiştirecek özellikte. Başbakan Erdoğan tam da bu nedenle dün dikkat çekecek bir uyarıda bulundu: "Makam ve mevki için değil, gerçekten halkla ilişkisi iyi olan adaylar önerin." İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için çok sayıda ismin adı geçiyor ama hâlâ adaylık için resmen ortaya çıkmış isim yok. Belki de Kadir Topbaş ismi önde olduğu için kimse çıkmayacak.

Ama 39 ilçe için aynı şeyi söylemek mümkün değil. İddialı başkanlar var ve çok sayıda aday adayından söz ediliyor. Sessiz ama kıran kırana bir yarış olacak. Şu anda İstanbul'da AK Parti'nin yönettiği 26 ilçe var. Birçoğu da banko. Bir kaçını sayalım: Arnavutköy, Bağcılar, Esenler, Güngören, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Üsküdar, Ümraniye, Sultangazi, Sultanbeyli...

Bir de banko görünen başkanlar var: Esenler Tevfik Göksu, Bağcılar Lokman Çağrıcı, Gaziosmanpaşa Dr.Erhan Erol, Ümraniye Hasan Can, Fatih Mustafa Demir, Sultanbeyli Hüseyin Keskin, Çekmeköy Ahmet Poyraz, Kağıthane Fazlı Kılıç gibi.
Zeytinburnu'nda Murat Aydın da üç dönem (bir dönemi Fazilet Parti) olmasına rağmen etkili isimlerden biri.

AK Parti İstanbul'da birkaç sürpriz gelişme de yaşanıyor. Üsküdar Belediye BaşkanıMustafa Kara sevilen bir başkan olmasına rağmen yeniden aday olmayacak. Yerine kimin geleceği ise merak ediliyor.

Yazının Devami İçin Lütfen Linki Tılayınız...

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 10:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
gpasali
gpasali - 11 yıl Önce

mahmut övür denen yazar gaziosmanpaşa' da 1 gününü geçirmişmi..? vatandaşla konuşmuşmu..? geçelim bunları cancağızım. artık yeni şeyler söylemek lazım.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153