banner171

Gaziosmanpaşa “Geleceğe Nefes” Olacak

Gaziosmanpaşa “Geleceğe Nefes” Olacak

Gaziosmanpaşa “Geleceğe Nefes” Olacak
 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, çocuklarla birlikte 250 ağaç dikimi gerçekleştirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 11 milyon fidan dikimine Gaziosmanpaşa Belediyesi de destek verdi. Karayolları Spor Parkı’nda gerçekleştirilen programda 250 ağaç toprakla buluşturuldu. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve vatandaşlar katıldı. Çocuklarla birlikte ağaçların dikimini gerçekleştiren Kaya, toprak atarak ağaçlara can suyunu verdi. Öte yandan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, adının yazılı olduğu ağaç fidanı sertifikasını Kaya’ya hediye etti.

“BUGÜN 22. 6 MİLYON HEKTAR ORMAN ALANI OLAN BİR TÜRKİYE VAR”

Geleceğe Nefes Ol kampanyasına destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “11 milyon fidanımızı toprakla buluşturacağımız bugünde Başkanımız Karayolları Mahallesi’nde böyle bir etkinlik yapacağız deyince Gaziosmanpaşa’da olmayı bir kendime görev bildim. Bugün 22. 6 milyon hektar orman alanı olan bir Türkiye var. Ama yeter mi? yetmez. Büyük seferberliklerle 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Geleceğe nefes diyoruz. Tam bugün 2 bin 23 noktada fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Tüm çocuklarımızı geleceği ve Türkiye’nin geleceği için çok daha yeşil, çok daha nefes alan temiz havaya sahip bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“EVLENEN HER ÇİFTİMİZ ADINA BİR AĞAÇ DİKİYORUZ”

Ülkemizin yeşil ve huzurlu olması gerektiğinin önemini vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ”Bugün anlamlı bir etkinlik için bir aradayız. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlayan ve Orman Bakanlığımızın desteklediği 11 milyon ağaç dikme kampanyasını bizler de bu parkta destekleyelim istedik. Ben ülkemizin yeşil ve huzurlu bir ortam olmasını diliyorum. Temennimiz şu; şehrimizde doğan her bebeğimizin bir fidanı bir ağacı olsun. Bir başka uygulama olarak da evlenen her çiftimiz adına bir ağaç dikiyoruz. Mesire alanımızda diktiğimiz ağaçların sertifikasını çiftimize takdim ediyoruz. Böylece yeşile de destek olmaya devam ediyoruz” dedi. 

“AĞAÇ DİKİP, OKSİJENİMİZİ ALDIK”

Arkadaşlarıyla beraber ağaç diktiğini söyleyen 8 yaşındaki Bircan Çınar, “Az önce ağaçlarımızı diktik. Oksijenimizi aldık. Ağaçları besledik su verdik onlara İstanbul’un yemyeşil olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HER BİRİMİZ BİR AĞAÇ DİKMELİYİZ”

Ağaçların öneminden bahseden 8 yaşındaki Enes Eten, “Ağaçları dikmemizin önemi, ağaçlar olmasaydı biz de olmazdık. Çünkü ağaçlardan oksijen alıyoruz. Küreklerle ağaç diktik. Yeşil İstanbul çok önemli. Her birimiz bir ağaç dikmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153