banner171

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde 32 Derslikli Okulun Temeli Atıldı

Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğinde 32 derslikli okulun temel atma töreni gerçekleşti.

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde 32 Derslikli Okulun Temeli Atıldı

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaptırılacak olan 32 derslikli okulun temel atma töreni yapıldı. Törene, TBMM İdare Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

“HER KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZDE BİR OKUL BİR CAMİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Temel atma töreninde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Okulun her şeyden önce ilçemize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. İlçemizin okul ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla her kentsel dönüşüm projemizde bir okul bir cami yapmayı planlıyoruz. Bu okulla beraber spor salonları, laboratuvarları ve birçok yeni teknolojiyle donatılmış okulun yanında bir de cami olacak. Bir yandan kentsel dönüşüm projelerini bu mahallede hizmete sunmaya başlarken bir yandan da park, otopark, cami gibi ihtiyaçlarında hızla yerine getirme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

OKULA YEŞİL ALANLAR VE 171 ADET AĞAÇ DİKİMİ YAPILACAK

Toplam 8 bin 500 metrekare alanda inşa edilen olan okula 700 metrekare alanına sahip spor salonu, kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarı, bilgisayar dersliği, kütüphane, iş teknik atölyesi ve sosyal etkinlik alanları yapılacak. Mescit, engelli asansörü, revir ve bebek bakım odası gibi fonksiyonları da bünyesinde bulunduracak okulda yeşil alan çalışmaları kapsamında 171 adet ağaç dikimi yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153