banner171

Gaziosmanpaşa Menderes'i Unutmadı

27 Mayıs 1960 ihtilalinin yıl dönümünde Adnan Menderes Anıt Mezar'daki kabri başında anıldı.

Gaziosmanpaşa Menderes'i Unutmadı
Demokrat Parti (DP) üyesi bir grup, merhum Başbakan Adnan Menderes'i Topkapı'daki Anıt Mezar'ında düzenlenen bir tören ile andı. Menderes'in kabri, partililerin yanı sıra birçok vatandaş tarafından da ziyaret edildi.AK Parti İlçe teşkilatları ve vatandaşlar katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da törene çelenk gönderdi. 

Programda Topkapı'da Anıtmezar'daki anma törenine Bakan Egemen Bağış, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve vatandaş katıldı. Bakan Bağış törenden önce bir süre Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes ile sohbet etti. Tören, saygı duruşunun ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

SOYLU: "İNFAZ, MENDERES'E DEĞİL, DEMOKRASİYE YAPILDI"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise yaptığı konuşmada, Menderes'e yapılan infazın Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine yapıldığını belirterek, "Aslında onlara yapılan infaz bilinmelidir ki, şahıslarına değil demokrasiye, zenginleşme şuurunaydı. İnfaz, o gün ki milletin kendisini ifade etmeye çalıştığı milletin kardeşliğineydi" dedi.


AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı İsmail Ergüneş; yaptığı açıklamada, bu milletin demokrasi şehitlerini unutmadığını ve unutmayacağını ifade etti.AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı  programa yoğun bir katılım sağlayarak Merhum Başbakan Menderes’e kabri başında anarak  dualar ettiler.
Demokrasi Şehidimiz Merhum Adnan Menderes’in ruhu şad olsun.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2013, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153