banner171

Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki gençlik festivali havadan görüntülendi

Gaziosmanpaşa Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen “Gençlik Festivali” havadan görüntülendi. Yüzlerce gencin aynı anda spor yapması seyrine doyulmaz bir görüntü oluştururken, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta: " 19 Mayıs gününe kadar etkinliklerimiz sürecek." dedi.

 Gaziosmanpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gaziosmanpaşa Meydanı’nda 4 gün sürecek “Gençlik Festivali” başlattı. Festivalin açılış törenine, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, milli sporcular ve çok sayıda genç katıldı. Başkan Usta’nın ok atışıyla başlayan festival, basketbol ve voleybol turnuvalarının düzenlenmesiyle devam etti. Turnuvalar düzenlenirken genç sporcular havadan drone ile görüntülendi. Yüzlerce sporcunun havadan çekilen görüntüleri karnavalı andırırken , Gaziosmanpaşa Meydanı bir spor salonuna dönüştü.


Gençlik Festivali; bilim, sanat ve spor olmak üzere 3 dalda gerçekleştiriliyor. Spor dalında, basketbol, voleybol, tekvando, karate, masa tenisi, badminton, kick boks, güreş, okçuluk ve muay thai müsabakalarında milli sporcular ile amatör sporcular beraber yarışıyor. Sanat branşı kapsamında çeşitli oyunlar gençler tarafından sahnelenirken, halk oyunları, resim sergileri, seramik boyama çalışmaları, tezhip ve ebru yapılıyor. Bilim alanında genç mucitlerin yarıştığı bilimsel yarışmalar düzenleniyor.


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, etkinliğin dört gün süreceğini belirterek: " Herkesin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. İlk kez halkımızı ve gençlerimizi de içine alan gençlerimizle bulaşabilecek bir şenlik yapmaya karar verdik. 4 gün sürecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Spor Müdürlüğümüz ve Belediye müşterek bu programı yaptı. Bilim, sanat ve spor adına hem etkinlik hem gösterilerin hem faaliyetlerin özellikle sergilendiği bir gün olacak. Bugün 3 farklı noktada farklı etkinliklerle kutlayacağız. Spor adına aklınıza gelebilecek her türlü spor etkinliklerini; futbol, basketbol, voleybol, fitness, güreş ve kick boks gibi birçok sporla ilgili etkinlikleri yürütmüş olacağız. Bilim adına ise okullarımızın bir yıl içerisinde üretmiş oldukları ödül alan projeleri ve tasarladıkları projeleri sergilemiş olacağız. Bunu da öğrencilerimizle birlikte yürütüyoruz. Resim sanat gibi sergilerimiz olacak.

Özellikle resim alanında bilgi evlerinden resim alanındaki yetenekli arkadaşlarımızın sergilerini gerçekleştirmiş olacağız. Sanatsal olarak da bölgemizdeki sanatsal etkinliklerin sergileneceği, belediyemizdeki el sanatları ile ilgili üretilen ürünlerin sergileneceği bir etkinlik olacak. Gün boyunca tiyatro, müzik ve çeşitli oyunlarla birlikte halkımızı da etkinliğimizin içerisine çekeceğiz. Son günlerde engelli vatandaşlarımızın tiyatro gösterileri olacak. 19 Mayıs gününe kadar da etkinlikler devam edecek. Son gün ise 19 Mayıs Şenlikleri ile programı bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153