banner171

Gaziosmanpaşa'da 15 Temmuz Gazilerimiz O Kanlı Geceyi Anlattı

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ve Gaziosmanpaşa’nın Vatan Nöbeti Kalbi Yorumlar Kitabı tanıtım programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından hiç kimsenin darbe girişimini rüyasında dahi göremeyeceğini söyledi.

Gaziosmanpaşa'da 15 Temmuz Gazilerimiz O Kanlı Geceyi Anlattı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ve Gaziosmanpaşa’nın Vatan Nöbeti Kalbi Yorumlar Kitabı için tanıtım programı düzenledi. Programa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Bürge ve Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kaymakam Yaşar Karadeniz, 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Musa İlhan, tankın önüne yatan kahramanlardan gazi Metin Doğan, üzerinden 2 tank geçen kahraman gazi Sabri Ünal ile kolunu kaybeden gazi Üzeyir Civan konuk olarak katıldı.

BAKAN EROĞLU: “DÜNYA TARİHİNE GEÇEN KAHRAMANLIK”

Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin sadece bir darbe değil Türkiye’yi bölme planı olduğunu söyledi. 15 Temmuz akşamı milletin göstermiş olduğu kahramanlığın tüm dünyada kayıtlara geçtiğini aktaran Eroğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Alçak terör örgütü FETÖ bir darbe girişiminde bulundu. Bu sadece bir darbe girişimi değil, milleti bölme, parçalama hatta Türkiye’yi işgal etme girişimiydi. Arkasında kimler var onu milletimiz biliyor.  Tarihimizde en kanlı darbe girişimi FETÖ alçağının girişimidir. Kanlar aktı ama milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın cesareti neticesinde darbe girişimi püskürtüldü. Allah hepsinden razı olsun. Çok önemli bir badire atlatıldı. Ama milletimizin yazdığı bu destan sadece tarihimize değil dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçti. Bundan böyle hiç kimse bir darbe girişimini rüyasında bile göremeyecektir. Çünkü milletimiz var.”

BAKAN USTA: "GAZİLER ÖNEMLİ AKTÖR"

Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkanı Hasan Tahsin Usta ise 15 Temmuz’u gelecek nesillere aktarmada, 15 Temmuz akşamı gazi olanların önemli rol oynayacağını ifade ederek, “Kuşkusuz o gece önemli ama bu duyguları geleceğe taşımalıyız. Tıpkı Çanakkale Savaşı’nı yüzyıl sonra nasıl çok daha büyük bir coşkuyla kutlamak zorunda hissediyorsak 15 Temmuz gecesini gazilerimizle beraber gelecek nesillere taşımak zorundayız. O bakımdan gaziler bizim için en önemli aktörlerdir. Onlar o yaşadığı anları ülkemizin değişik noktalarında yayarak taşımak zorunda. Biz de onlara aracılık ediyoruz.” dedi.

Programda 15 Temmuz gecesi sergiledikleri tavırla hem milletin gönlünde taht kuran, hem de gazi olarak tarihe geçen isimler, o gece yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz gecesiyle ilgili bilinmeyen detayları anlatan gazilerin konuşmaları vatandaşlar tarafından sık sık alkışlarla kesildi.

Törende 15 Temmuz gazilerine Bakan Eroğlu, Başkan Usta ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Programda ayrıca tüm katılımcılara Gaziosmanpaşa'nın Vatan Nöbeti Kalbi Yorumlar kitabı dağıtıldı.  

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153