banner171

Gaziosmanpaşa’da artık bir üniversite var

Gaziosmanpaşa Hastanesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yaptığı işbirliği sonucu ilçeye bir Üniversite Hastanesi kazandırıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Hasan Tahsin Usta, üniversite hastanesi eğitim görecek öğrencilere yurt ve burs desteği vereceklerini söyledi.

Gaziosmanpaşa’da artık bir üniversite var
Gaziosmanpaşa Hastanesi ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi arasındaki işbirliği anlaşmasının duyurulduğu programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Başsavcısı Ahmet Akkaya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, Gaziosmanpaşa Hastanesi YKB Dr. Reşat Bahat, Başhekim Dr. Sedat Azak, Tıp Fakültesi öğrencileri ve hastane hekimleri ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Programda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçemiz adına bir üniversite kurmanın hedefleri arasında oluğunu ve bunu Gaziosmanpaşa Hastanesinin gerçekleştirdiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Belediye olarak bu üniversitede eğitim görecek öğrencilere yurt ve burs desteği vereceklerini müjdeleyen Başkan Usta, emekleri ve çabalarından dolayı Gaziosmanpaşa Hastanesi Yönetim Kurulundan Mustafa Hayta’ya, Sedat Azak’a ve Reşat Bahat’a teşekkür ettiklerini söyledi.
 
Hastanenin kuruluşu ve bugünkü faaliyetleri hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekim Dr. Sedat Azak, Türkiye ve dünya için iyi bir sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra hastanelerinden her yıl ortalama 50 doktorun mezun edecekleri için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.
 
Gaziosmanpaşa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Reşat Bahat ise Tıp Fakültesi kurma hayalinin gerçek olduğunu belirterek sözlerine başladı. tıp öğrencilerine hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini ama bunları yaparken zamanlarını iyi değerlendirip, çok çalışmaları gerektiğini hatırlatan Dr. Reşat Bahat, öğrenci ailelerine de iyi eğitimli çocuklar yetiştirdikleri için teşekkür etti.
 
Kendi ilçesinden bir çok vatandaşın da Gaziosmanpaşa Hastanesi’nden hizmet aldığını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise bu kurumun Tıp Fakültesi Hastanesi olmasından dolayı tebrik ettiklerini söyledi.
 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, hastaneyi kurulduğu ilk günden beri bildiklerini ve hangi aşamalardan bugünlere kadar geldiğini gördüklerini kaydederek, gelinen noktanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
 
Yurt dışından gelen hastaların için ülkemizi tercih etmesinin sağlık alanında kaydedilen önemli bir başarı olduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise Gaziosmanpaşa Hastanesi’nin bu önemli projesini görmekten olduğunu söyledi. 
Gaziosmanpaşa’da 2 gün önce göreve başladığını belirten Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise böyle bir açılışta olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
 
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz de Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gaziosmanpaşa Hastanesi işbirliğinden çok mutlu olduklarını ve her iki kurumun birlikte büyük işler yapacağını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 00:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153