banner171

Gaziosmanpaşa’da bir ayda 4. cami açıldı

Gaziosmanpaşa’da sürdürülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen camiler birer birer açılıyor. Son olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Hilal Camii’nin açılışı yapıldı.

Gaziosmanpaşa’da bir ayda 4. cami açıldı
 Açılış törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Başsavcısı Ahmet Akkaya, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk sözü alan İlçe Müftüsü İsa Gürler, camilerin Müslümanların hayatındaki yeri ve önemine değindi. Daha sonra söz alan Başkan Usta ise Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçedeki camileri de yenileme ve cami sayısını yüzde 90 oranında artırma kararı aldıklarını belirterek, Hilal Camii’nin bu kapsamda yenilendiğini söyledi. Başkan Usta, şöyle konuştu: “İlçemizde bu ay içinde yenilediğimiz 3 adet camimizin açılışını gerçekleştirdik. Bu camilerimiz için yaklaşık 14 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Bugün ise Hilal Camimizin açılışını yapıyoruz. Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında müteahhit firma tarafından yenilenen Hilal Camimiz yaklaşık 3800 m2 arsa alanı üzerine kuruldu. Camimiz yaklaşık 1000 m2 kapalı kullanım alanına sahiptir. Camimizin toplam maliyeti ise 2 milyon TL oldu. Caminin yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun.” 

Başkan Usta’nın ardından söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise Mescid-i Aksa’nın İsrail tarafından işgal edilmesine sert tepki gösterdi. İsrail’i kınayan Boyraz, Hilal Cami’nin hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

Açılışın ardından Cuma Namazı’nı Hilal Camii’nde kılan Başkan Usta ve beraberindekiler, çıkışta vatandaşlara aşure dağıttı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 17:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 9 yıl Önce

arkadaslar bu cami̇leri̇n ve okullarin yapiminda çok büyük emegi̇ olsn erhan erol a teşekkür etmeyi̇ kesi̇nli̇kle unutmayi̇nri̇

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153