banner171

Gaziosmanpaşa’da Gençlik ve Spor Yatırımları Artıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilçeye 300 bin m² alanlık Spor Vadisi ile her mahallenin yararlanabileceği yeni spor alanları yapılacak. Küçükköy’e ise 20 bin eserlik kütüphanenin yer alacağı Gençlik Merkezi inşa edilecek.

Gaziosmanpaşa’da Gençlik ve Spor Yatırımları Artıyor

Gaziosmanpaşa’da her yaştan vatandaşın sportif ve kültürel imkanlara kolayca ulaşabilmesini amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçeye yeni spor ve kültür alanları kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilçenin en büyük spor projesi olan Gaziosmanpaşa Spor Vadisi ile Küçükköy’e inşa edilecek Gençlik Merkezi projesinin yapımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile ortak protokol imzalandı. Belediyenin toplantı salonunda yapılan imza protokolüne Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik katıldı.

“İLÇEMİZDE BİR SPOR REFORMU BAŞLADI”

Amaçlarının ilçedeki her genci spor faaliyetlerine ulaştırmak olduğunu dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Spor ve Gençlik Bakanımızın öncülüğünde, İstanbul’da ve ilçemizde bir spor reformu başladı. Bu kapsamda bugün bizde Spor Toto Genel Müdürlüğümüzle ilçemizde beş ayrı kapsamda spor yatırımı yapmak için protokol imzaladık. Öncelikle bunun heyecanıyla bu yatırımların hizmete dönüşmesi noktasında hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerin her bulunduğu alanda basket atabilmesi için uygun bulunan noktalara basket potası yerleştiriliyor. Aynı zamanda bunun profesyonel bir spor haline dönüşebilmesi için, profesyonel basketbol sahaları yapılıyor. Tabi ilçemizde henüz bulunmayan tenis kortlarını kazandırmak, ayrı bir heyecan ayrı bir coşku.  Kuşkusuz gençlerimizin değişik noktalarda, değişik mekanlarda tenisle buluşması en az basket sahaları kadar önemli” diye konuştu.

300 bin m² alan üzerine kurulacak Spor Vadisi’nde açık ve kapalı tenis kortu, 1 adet plaj futbol sahası, 2 adet futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, fitness salonu, bisiklet (veledrom) parkuru, 400 m² atletizm pisti, kaykay ve paten pisti alanları oluşturulacak. Her yaşa özel spor alanlarının yapılacağı projede eğlence ve dinlenme terasları, otoparklar, uzun atlama sahası, tırmanma duvarı, amfi tiyatro, kültür parkları ve etkinlik alanları da yer alacak. Proje ile yeşil alanlar da artırılacak.

380 m² alanda inşa edilecek olan Küçükköy Gençlik Merkezi ise içinde 20 bin kitabın yer aldığı kütüphane, kafeterya, sosyal etkinlik alanı ve yeşil alanlardan oluşacak. Gaziosmanpaşalı gençler, yoğun ilgi gösterdikleri Farika Kitaplı Kahve’nin ardından huzurlu bir ortamda ders çalışıp, sosyalleşme imkanı bulacakları yeni bir kütüphaneye kavuşacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153