banner171

Gaziosmanpaşa'da Kış Mevsimi Öncesi Kömür Denetimleri Sürüyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ısınmadan kaynaklanan soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliğini en aza indirmek için kömür satış noktalarında denetimler gerçekleştiriyor.

Gaziosmanpaşa'da Kış Mevsimi Öncesi Kömür Denetimleri Sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Gaziosmanpaşa Belediyesi, kömür satış noktalarında periyodik kontrollerine devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, kömür satışı yapılan noktalardan numune alarak, tahlil için Katı Yakıt Analiz Laboratuvarına gönderiyor.  Burada bir dizi işlemden geçen kömürün içinde bulunan maddelerin yeterli düzeyde olup olmadığı tespit ediliyor. Ayrıca işletmelerin yeterlilik belgeleri de kontrol ediliyor.

“VATANDAŞLARIMIZ AÇIK VE BELGESİZ KÖMÜR SATIN ALMAMALI”

Kış mevsimi hazırlıkları kapsamında denetimlere devam ettiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Kömür satışı gerçekleştiren firmanın satış izin belgesinin olup olmadığı, kömür çuvallarının üzerinde İl Mahalli Çevre Kurulu’nda belirtilen özelliklerin yazıp yazmadığı ekiplerimiz tarafından kontrol ediliyor. Esnafımızdan çevre kriterlerine uygun olan kömürleri satmalarını istiyoruz. Daha temiz bir hava için kurumlar ve hemşehrilerimiz olarak birlikte hareket etmeliyiz. Bizlerin sorumluluklarının yanı sıra vatandaşlarımıza da sorumluluk düşüyor. Vatandaşlarımız kömürlerini ruhsatlı kömür satış noktalarından almalı, açık ve belgesiz kömür satın almamalı" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153