banner171

Gaziosmanpaşa'da Mahallelinin Bonzai İsyanı

Gaziosmanpaşa’nın her gün farklı bir mahallesinde yaşanan bonzai vakası, bu kez Mevlana Mahallesi’nde yaşandı.

Gaziosmanpaşa'da Mahallelinin Bonzai İsyanı
 Gaziosmanpaşa’nın her gün farklı bir mahallesinde yaşanan bonzai vakası, bu kez Mevlana Mahallesi’nde yaşandı.

 Türkiye’de aylardır en önemli gündem maddeleri arasında yer alan bonzai ile ilgili Gaziosmanpaşa’da şikayetler yükselmeye başladı. 

Bonzai kullandıkları saptanan 13,14 yaşlarındaki çocuklar,Gaziosmanpaşa Mevlana mahallesinde apartman önlerinde ya da esnafların dükkânlarına girerek, mahalleliyi tedirgin etmeye başladı.

Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 2013 yılında binalarının yıkımı gerçekleşen ,Ancak hala bir çalışma olmamasından dolayı tinercilerin meskeni haline gelmeye başladı. 

MAHALLELİNİN İSYANI

Aldığımız bilgiye göre;17 yaşındaki A.K’nin,önünü kesen madde kullanıcıları, bıçak zoruyla telefonunu almaya çalıştı,vermek istemeyince de  A.K’yı yaralandı. Gence çevredeki vatandaşlar tarafından müdahale edilerek Mevlana Mahallesi sakinleri bu durumdan şikayet edip burada daha fazla Polis ekiplerinin geçmesi istediler.

Sokak aralarında uyuşturucu madde ve bonzai  içen gençlerden şikatçi olan Mahalle sakinleri, 3-5 liradan satılan Uyuşturucu için adeta "teşvik" uygulanıyor. Çocukların zehirlenmemesi için  yetkilileri acil önlem almaya davet etti.Uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kalındığını öne süren vatandaşlar, yerel idarecileri bonzai konusunda okul önlerinde türlü her tedbiri almasını istediler.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153