banner171

Gaziosmanpaşa’da Okuma Yazma Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliğine yoğun destek veren ilçelerin başında gelen Gaziosmanpaşa’da Başkan Usta, “Kurslarımıza büyük ilgi var. Teyzelerimizin okuma yazma seferberliğine öncülük etmesi bu işin heyecanını gösteriyor” dedi.

Gaziosmanpaşa’da Okuma Yazma Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğinin ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi de verdiği okuma yazma kurslarıyla seferberliğe destek vermeyi sürdürüyor. Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nde okuma yazma bilmeyen vatandaşların katıldığı eğitimlerle yıllarca okuma yazma yoksunluğu çeken vatandaşlar için derslere başlanıldı. Kimisi babası ya da eşi yüzünden kimisi de okulları köylerine uzak olduğu için okuma yazma öğrenemeyen onlarca kadınların ilk derslerindeki büyük heyecanı ise dikkat çekti. Derslere başlayan kadınlar ise önce harfleri öğreniyor ardından sesleri ayırt ederek okumalar yapmaya çalışıyor.

OKUMA YAZMA KURSLARINA İLGİ BÜYÜK

Yıllarca okuma yazma öğrenemeyen çok sayıda kadının eğitim aldığı merkezde her yaştan kadın yer alıyor. Okuma yazma seferberliği kapsamında derslere başlayan kadınların arasında yer alan 77 yaşındaki Ayşe Teyze ise okuma aşkı ve azmiyle herkese örnek oldu. 77 yaşındaki Siirtli Ayşe Teyze, çocukken okumayı çok istediğini ancak babasının sadece erkek kardeşlerini okula göndermesi nedeniyle okuma yazma öğrenemediğini ifade etti. Okuma yazma öğrenmek için büyük çaba gösteren kadınları ziyaret eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay da yıllar geçmesine rağmen okuma isteğinden vazgeçmeyen Ayşe Teyze ile yakından ilgilendi. Elleri nasırlaşmasına rağmen kalem tutmaktan vazgeçmeyen Ayşe Teyze ise çok mutlu olduğunu belirtirken "Okumanın yaşı yok" dedi.

“77 YAŞINDAKİ TEYZEMİZİN GELMESİ KUŞKUSUZ BU İŞİN HEYECANI"

Okuma yazma öğrenmenin yaşının olmadığını ve çaba gösteren herkesi desteklediklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “ Türkiye şartlarında ıskaladıkları eğitimi büyük bir heyecanla büyük bir umutla gideriyorlar. Cumhurbaşkanımız ve Eşi Emine Hanım’ın başlatmış olduğu okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemizde ağırlıkla kadınların oluşturduğu seferberlik başlatıldı. Bin 500 tane öğrencimize bu anlamda eğitim veriliyor. Güzel şeyler bunlar, bu anlamda okum yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızın bundan istifade etmesini de özellikle tavsiye ediyoruz. Büyüklerimizin ninelerimizin, 77 yaşındaki teyzemizin gelmesi de kuşkusuz bu işin heyecanı. Bu yaştaki teyzelerimizin okuma yazma seferberliğine öncülük etmesini gören gençlerimiz kuşkusuz kendilerini sorguluyor” dedi.

“OKUMANIN YAŞI YOKTUR”

Yıllar geçmesine rağmen içinde hep okuma isteği olduğunu söyleyen Ayşe Sezen, “ Siirt’ten geldim 77 yaşındayım. Fırsat görmedik ancak şimdi gelebildik. Babam bırakmıyordu erkek kız beraber diye sülalem hepsi okumuştur. Şu an çok seviniyorum ben öğrenmek istiyordum 7 çocuğum vardı onlarla uğraşıyordum. Kız kardeşlerimi babam bırakmadı erkekler biraz okudu. Okuyacağız, hevestir insan bilse daha iyidir. Ben çok sevdim herkese söyleyeceğim sizde gidin. Okumanın yaşı yoktur” şeklinde konuştu.

“TORUNUM ANAOKULUNA GİDİYOR, ONU BIRAKIYORUM SONRA KENDİM GELİYORUM”

Evde torunuyla birlikte ders çalıştığını ifade eden ve okuma yazma öğreneceği için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Hülya Ateş, “ 51 yaşındayım zamanında göndermemişler bizde kaldık. Torunum anaokuluna gidiyor, onu bırakıyorum sonra kendim geliyorum. İkimiz birden okula gidiyoruz. Çok heyecanlıyım bir yere gidince hiç olmazsa okuyacağım. Doktora gidiyordum dahiliye mi cildiye mi bilmiyordum, soruyordum hep ama şimdi sormayacağım. Torun bile bakıyor derslerime "babaanne bugün ne yaptın” diyor. Benim derslerime bakıyor oda aynısını yazıyor, okumanın yaşı yok” ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nde haftanın 7 günü boyunca eğitimler devam ediyor. Merkezde 120 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan okuma yazma bilmeyen vatandaşlara eğitimin sonunda Okur Yazar Belgesi veriliyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153