banner171

Gaziosmanpaşa`nın Enerjide Kapalı Ring Sistemi Projesine Ar-Ge Başarı Ödülü

BEDAŞ tarafından geliştirilen ve Gaziosmanpaşa'da elektrik kesintisini göz kırpma süresinde çözümleyecek olan Kapalı Ring Sistemi ödüle layık görüldü.

Gaziosmanpaşa`nın Enerjide Kapalı Ring Sistemi Projesine Ar-Ge Başarı Ödülü

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Enerjide Ar-Ge Çalıştayı'nda Ar-Ge Başarı Ödülü", Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirilen ve pilot ilçe Gaziosmanpaşa'da hayata geçen Kapalı Ring Sistemi Projesi'ne verildi. Elektrikte kesintiyi göz kırpma seviyesinde çözümleyen bu projeyle birlikte kapalı devre çalışan sistem ile trafolara tek taraflı değil, çift taraflı besleme yapıldığı için arıza olduğunda sistem, sorunu 120 milisaniye gibi kısa bir sürede çözebilecek. Bu da göz kırpması kadar kısa bir süre anlamına geliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 'nın desteklediği proje, ilçede Gaziosmanpaşa Belediyesi ve BEDAŞ işbirliğiyle hayata geçirilecek. Bu kapsamda ilk olarak elektrik hatlarının yer altına alınmasını kapsayan çalışmalar, Karadeniz ve Karayolları Mahallelerinde tamamlanmış olup, Barbaros Hayrettin Paşa, Kazım Karabekir  ve Yenimahalle'de devam etmektedir. İlçedeki tüm mahallelerde 175 kilometreyi bulacak çalışmalar tamamlandığında Gaziosmanpaşa'da arıza kaynaklı elektrik kesintileri son bulacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153