banner171

GAZİOSMANPAŞA'NIN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇOK GÜZEL OLACAK

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da ortak miting yaptı.

GAZİOSMANPAŞA'NIN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇOK GÜZEL OLACAK
  Bakan Kurum, 5 yılda 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü gerçekleştireceklerini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Mayıs ayında İHA'lara yeni yazılımın hazırlandığını ve altına yeni bir aparatın takılacağını ifade ederek, “Öyle şeyler yapıyoruz ki, birazını sizle paylaşsak gece sabaha kadar sevinçten uyuyamazsınız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mitingde kısa bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “50'den fazla şehre gittik ve tüm şehirleri ilgilendiren şehircilik sorunlarını gittik ve yerinde gördük. Bu noktada kentsel dönüşümde, önümüzdeki 5 yılda, her yıl 300 bin konut yapmak suretiyle acil öncelikli 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Bu dönüşümü de sizlerin rızası ile hızlı ve kararlı bir şekilde yapmak istiyoruz" dedi.

Kurum, “Bundan 1 ay önce yine buraya geldik ve burada 4 farklı bölgede TOKİ eliyle tam 4 bin 400 konut kentsel dönüşüme girdi. Vatandaşı mağdur etmemek süratiyle hızlı bir şekilde sağlam ve güvenilir yapılarını teslim etmek için projeyi tamamlayacağız. Bu ilçenin bütün mahallelerinde vatandaşın ihtiyacı olan TOKİ eliyle ve İller Bankası Genel Müdürlüğü'müzle yüzde 50'ye kadar faiz desteği vermek üzere kentsel dönüşümü sizlerle yapmak istiyoruz" diye konuştu.


Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuştu. Soylu, Murat bey, işinin ehli biri. Bakan olduğu günden beri, kentsel dönüşüm ve belediyecilik meselesinin nasıl yapılacağını göreve geldiği günden beri gösterdi. Buraya gelmemin asıl nedeni, Gaziosmanpaşa'nın birçok mahallesinde kentsel dönüşüm meselesi var. Bu mesele sürecince sabrınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İşi belediye ile çözecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız. Şimdi bakanımız bilgisi ve bu işler konusunda ortaya koyduğu iradesiyle birlikte çok yakın zamanda Gaziosmanpaşa'nın kentsel dönüşümü çok güzel olacak dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153