banner171

Gop'ta Çarşamba Seminerlerin'de Bu Hafta;Dikkatinizi toplamak işin yarısıdır!

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nin düzenlediği “Çarşamba Seminerleri”nde konuşan Psikolog Yasemin Bayrakçı, “Dikkati geliştirmenin yöntemlerini” anlattı.

Gop'ta Çarşamba Seminerlerin'de Bu Hafta;Dikkatinizi toplamak işin yarısıdır!
 Dikkat dağınıklığını; dikkati bir noktada toplayamama, kendini işe tam olarak verememe olarak belirten Psikolog Yasemin Bayrakçı, “Dikkat öğrenmenin en büyük aşamasıdır, dikkatimizi vermediğimiz şeyi anlayamaz ve öğrenemeyiz. Bir şeyi anlayabilmemiz için dikkatimizi geliştirmemiz, yoğunlaştırmamız ve dikkatimizi sürdürmemiz gerekir.


Dikkatinizi belli bir işe yoğunlaştırmak, o işin yarısını yapmak demektir. Dikkat dağınıklığı olan kişiler genelde; ‘dikkatimi yaptığım işe veremiyorum, işlerimi yetiştiremiyorum, ders çalışırken dalıp gidiyorum, sınavlar da dikkatsizlik yüzünden sürekli hatalar yapıyorum’ gibi yakınmalarda bulunur. Öncelikle dikkat dağınıklığına neden olan problemi gidermemiz gerekir bunu anlayabilirsek sorunumuza daha kolay çözüm üretebiliriz” dedi.

“Dikkat dağınıklığına birçok etken sebep olabilir. Bu nedenler arasında dış etkenler, fiziksel ve psikolojik faktörler ön plandadır. Görme ve duyma problemi olan çocuklar dikkati yoğunlaştıramıyor, bununla birlikte ruhsal ve fiziksel özelliklerimiz dikkatimizi dağıtmaya neden olabilir.” diyerek sözlerine devam eden Psikolog Yasemin Bayrakçı, “Stres de dikkat dağınıklığına sebep olan en büyük etkendir. Stres anında beynin işleyişi yavaşlar ve stresin yoğun olduğu anlarda beynimizin kilitlendiğini hisseder, hiçbir şey düşünemez hale geliriz. Stresi azaltmak için birçok teknik bulunmaktadır. Strese neden olan düşüncelerin değiştirilmesi gerekmektedir. Düşünce tarzını değiştirmeli, mantıklı değerlendirmeler yapılmalı. Kaygıları azaltmak için renklerin etkisinden de yararlanılabilir. Duygusal gerginlik, dikkati bir noktaya yoğunlaştırmayı engeller. Duygularımızı değiştiremediğimiz sürece verimli çalışamayız. Motive olabilmek için, kendinize inanın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153