banner171

GOP’TA NAAT VE MÜNACAT GECESİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi bir divanın vazgeçilmez unsuru olan Naat (Peygambere övgü) ve Münacat (Allah’a yakarış ) gecesi düzenledi. Belediye bahçesinde kurulu platformda Dursun Ali Erzincanlı gönüllere seslenen ve manevi duyguları kabartan ilahi şiir ve ezgilerle seyircileri büyüledi.

GOP’TA NAAT VE MÜNACAT GECESİ
Gaziosmanpaşa Belediyesi bir divanın vazgeçilmez unsuru olan Naat (Peygambere övgü) ve Münacat (Allah’a yakarış ) gecesi düzenledi.  Belediye bahçesinde kurulu platformda Dursun Ali Erzincanlı gönüllere seslenen ve manevi duyguları kabartan ilahi şiir ve ezgilerle seyircileri büyüledi.  
 

GOP’TA NAAT VE MÜNACAT GECESİ

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin “Gönül Sofraları” adını verdiği her iftarı vatandaşların geniş katılımıyla geçiyor. Gönül Sofraları Açık Hava (sokak) İftarı bugün de Şemsipaşa Mahallesi, Lütfü Aykaç Sokak’ta gerçekleşti.

 

Gaziosmanpaş Belediyesi’nin Ramazan Ayı boyuna düzenlediği iftardan sahura kadar süren etkinlikler vatandaşların büyük beğenisiyle karşılanıyor. Belediye’nin düzenlediği sokak iftarları tüm hızıyla sürerken, belediye önünde her gece Ramazan ayına özgü etkinlikler vatandaşlara yazın kavurucu sıcaklığını da unutturuyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve yardımcılarının da hazır bulunduğu sokak iftarı dün Şemşipaşa Mahallesinde gerçekleşti. Belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirirken iftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi de ilgiyle izlendi. Ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar. İftar öncesi vatandaşlara seslenen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, bu güne kadar sokak iftarlarına yaklaşık 10 bin kişinin üstünde bir kitlenin katıldığına dikkat çekerek, “Açık Hava İftarlarımızda birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilenmeye devam ediyor. Bu kutsal ayda dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyelim. Dayanışma ve paylaşma İslam dininin en önemli değerlerindendir” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesinde teravih sonrası gerçekleşen açık hava etkinlikleri ise gönüllere seslenen ve manevi duyguları kabartan bir “Naat ve Münacat Gecesi” ile devam etti. Belediye bahçesinde kurulu platformda sahne alan Dursun Ali Erzincanlı gönüllere seslenen, manevi duyguları kabartan ilahi şiir ve ezgilerle geceye katılan Gaziosmanpaşalıları duygu seline boğdu.
 
KARMA SERGİ 
Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gaziosmanpaşa Merkez Camii önünde Fotoğraf Muhabiri Abdullah Tezer’in Karma Sergisi açıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen sergide Tezer’in arşivinden 50’yi aşkın fotoğraf yer aldı. Sergide yer alan fotoğraflarda çeşitli doğa manzaraları ve potrelere ağırlıklı olarak yer veriliyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmanın da birincisi olan Abdullah Tezer halen ilçemizin yerel yayın organlarından Aydınses’te mesleğini yürütüyor.    
 
ÇARŞAMBA SÖYLEŞİLERİ ve GÖNÜL SOHBETLERİ 
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin artık Ramazan aylarında bir geleneği haline gelen Hanımlara Yönelik Çarşamba Söyleşilerinde bu yıl da yine birbirinden değerli isimler Gaziosmanpaşalı hanımlar ile buluşuyor. Bugün de Ramazan ayının ilk Çarşamba gününde Prof. Dr. Sefa Saygılı “Strese Son, Sağlıklı Beslenme” konusunda Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi, Konferans Salonu’nda Gaziosmanpaşalı hanımlarla bir söyleşi gerçekleştirirken, “Gönül Sohbetleri” adı altında başlatılan, sokak iftarlarının düzenlendiği mahallelerde seçilen bir camide teravih öncesi sohbet programları da Şemsipaşa Mahallesi Kumluçiftlik Camii’nde Mustafa Akgül tarafından gerçekleştirildi.        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153