banner171

GOP'ta Yüzlerce Kadın, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Erkeklere Kahve Dağıttı

GOP'ta Yüzlerce Kadın, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Erkeklere Kahve Dağıttı

GOP'ta Yüzlerce Kadın, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Erkeklere Kahve Dağıttı
 Kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek ve önüne geçilmesini sağlamak amacıyla kadınlar, üzerinde "Kadına Şiddete Hayır" yazılı bardaklarla erkeklere kahve dağıttı.
25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla Gaziosmanpaşa Meydanı'nda toplanan çok sayıda kadın, kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek amacıyla erkeklere kahve ikram etti. Ellerinde "Kadına Şiddete Hayır, Erkeksen Öfkeni Yen, Kadına Şiddete Son" dövizleriyle toplanan kadınlara Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve eşi Nezihe Usta da destek verdi.

Etkinlik, Kadına Şiddete Hayır Bildirisi'nin okunmasıyla başladı. Kadınlar bildiriyle hep birlikte hemcinslerine uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddete karşı olduklarını haykırdı. 

Etkinlik kapsamında "Bir kahvenin kırk yıl hatırı var" diyen kadınlar, erkeklere üzerinde "Kadına Şiddete Hayır" yazılı bardaklarla kahve ikramında bulundu. Erkekler, kadınların kahve ikramını memnuniyetle karşılarken bardağın üzerindeki yazı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kahvelerini yudumlayan erkekler kahve dağıtan kadınlara teşekkür ederken, kadınlara uygulanan baskı ve şiddet olaylarının son bulması gerektiğini ifade etti. Kadınlar etkinlikte hep bir ağızdan Türkiye’de kadına karşı şiddet olaylarının önlenmesi için birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma çağrısı yaptı.

 "GAZİOSMANPAŞA'DA BÜTÜN KADINLARLA BİRLİKTE ŞİDDETE KARŞI DİYORUZ"

Kadınlara şiddet uygulanmasının hiçbir türlü kabul edilemeyeceğini ve kadınların her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bizim dinimizde sana taş atana sen gül at derler. Kadınlar şiddete karşı hayır kampanyası kapsamında kahve dağıtıyor. Elbette kadınlar toplumun en önemli mihenk taşları, onlar sağlam, güçlü durursa toplum da güçlü olur. Biz bu anlamda Gaziosmanpaşa'da bütün kadınlarla birlikte şiddete karşı, suça karşı hayır diyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153