banner171

Kastamonu'lular Sonunda Şehit Şerife Bacı Parkına Kavuşuyor!

Daday Derneği’ni ziyaret eden Eyüp Belediye başkanı Remzi Aydın, Eyüp’te yapılması planlanan bir parka “Şehit Şerife Bacı” ismini vereceklerini söyledi.

Kastamonu'lular Sonunda Şehit Şerife Bacı Parkına Kavuşuyor!

AK Parti İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Muharrem Baltacı ile birlikte Daday Derneğini ziyaret eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın,Dernek Başkanı Hikmet Şahin ve beraberinde ki heyet tarafından karşılandı.

Geçtiğimiz akşam gerçekleşen ziyarette Başkan Aydın şunları söyledi. “Kastamonulularla birlikte Eyüp’ün gelişmesine katkı sağlamaktan çok mutluyuz. Eyüp’te kültürün ve sanatın, insanın kişiliğini ve estetik yanının geliştiğini görüyoruz. İnşallah bu güzellikler devam edecek, bizim insanımız buna layık ve bu güzellikleri hak ediyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl Gaziosmanpaşa’da bulunan Mevlana mahallesindeki “Şehit Şerife Bacı Parkı”nın Gençlik Parkı olarak değiştirilmesine değinen ve üzüntülerini ifade eden Dadaylıların çağrısını haklı bulan Başkan Aydın, Orada ne yaşandı bilmiyorum. Konuya çok vakıf değilim. Ancak böyle önemli bir kadın kahraman için biz en kısa zaman en güzel yerde Eyüp’ümüzde bu ismi layık bir şekilde yaşatırız” dedi.

Samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretlerde dernek üyeleri, Eyüp Belediye başkanı Remzi Aydın’a dilek ve temennilerini ilettiler.

Başkan Şahin: “Teşekkür Etti”

Daday Derneği başkanı Hikmet Şahin burada yaptığı konuşmada başkan Aydın’a teşekkür nezaket ziyaretleri için teşekkür ederek başladı.

Başkan Şahin, “2008 yılında faaliyetlerine başlayan derneğin üyelerimizin ve Dadaylı hemşerilerimizin destekleri ile buralara kadar geldiğini ve çok iyi konumda olduklarını belirtti. 2009 yılından bu yana gündemde tuttuğumuz, karınca kararınca resmi olarak iletişimde bulunduğumuz ve her platformda dillendirdiğimiz Daday-Eflani yolunun yapılması sürecine elimizden geldiği çabayı gösterdik ve sonucunu almaya devam ediyoruz.”Dedi.

350 yataklı hastane çürümeye bırakıldı

 Konuşmasına 350 yatak kapasiteli hastanenin 8 yıldan bu yana atıl durumda olduğuna dikkat çekerek devam eden başkan Şahin: “Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Daday’ın atardamarıydı. Kastamonu'nun Daday ilçesinde bulunan ve yıllar önce kapatılan eski Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi kaderine terk edildi. Yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153