banner171

Mete Yarar: “Sınırımıza Tüneller 15 Temmuz’a Yetişmek İçin Kazıldı”

Mete Yarar: “Sınırımıza Tüneller 15 Temmuz’a Yetişmek İçin Kazıldı”

Mete Yarar: “Sınırımıza Tüneller 15 Temmuz’a Yetişmek İçin Kazıldı”
 “Barış Pınarı Harekatı İle Yeniden Çizilen Sınırlar” konulu seminerde Gaziosmanpaşalılarla buluşan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yarar, “Terör örgütü tarafından sınırımıza paralel 500 km tünel kazılmış. 40 bin ağır silah getirilmiş. 15 Temmuz girişimi gerçekleşmiş olsaydı karşıda yetiştirilmiş, silahlandırılmış yaklaşık 50 bin terör örgütü mensubu Türkiye topraklarına girecekti” dedi.
Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği "Barış Pınarı Harekatı ile Yeniden Çizilen Sınırlar" konulu seminerde vatandaşlarla bir araya geldi. Türker Akıncı'nın moderatörlüğünde, Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Yarar, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı ve son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yarar, vatandaşların merak ettiği birçok konuyu videolar üzerinden anlattı. Mete Yarar ve seminere katılan vatandaşlar program sonunda asker selamıyla Mehmetçiğe destek verdi.

“15 TEMMUZ BİR DARBE GİRİŞİMİ DEĞİL, İŞGAL GİRİŞİMİYDİ”

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili konuşan Yarar, “Terör örgütü tarafından sınırımıza paralel 500 km tünel kazılmış. 40 bin ağır silah getirilmiş. Bu tüneller 15 Temmuz’a yetişmek için kazıldı. 15 Temmuz bir darbe girişimi değil, işgal girişimiydi. Bu tünellerin başlangıcı aslında 2013’e kadar gidiyor. Yetişmeye çalıştıkları tarih ise 15 Temmuz 2016. 15 Temmuz girişimi gerçekleşmiş olsaydı karşıda yetiştirilmiş, silahlandırılmış yaklaşık 50 bin terör örgütü mensubu Türkiye topraklarına girecekti. Ordu ele geçirilmiş durumdayken kim mücadele edecekti bunlarla” dedi.

"TÜRKİYE'YE BREZİLYA’DAN BAKAN BİR ADAM GİBİ BAKIYORUZ"

PKK/PYD'nin terör örgütü olup olmadığının tartışılmasını eleştiren Yarar, "Biz buna rağmen hala televizyonda PYD bir silahlı örgütü müdür, bu adamların Türkiye'de emelleri var mıdır yok muduru tartışıyoruz. Kim gibi bakıyoruz biliyor musunuz? Türkiye'ye Brezilyadan bakan bir adam gibi bakıyoruz. Pompeo'nun söylediği bir laf var. Türkiye'nin tek başına hareket etme kabiliyetini elinden alacak olan büyük işler yapmak zorundayız. Bu da mı sizi uyandırmadı? Gerçekten buna da uyanmıyorsanız siz zaten ölüsünüzdür. Şu anda bu harekata destek verenlerin oranı yüzde 90'ın üzerinde. Benim askerime bir tane laf söylenmesini ben dayak yemiş gibi kabul ediyorum" diye konuştu.

"O KADAR MİLLİ İNSANLAR VAR, NİYE ONLARI TAKİP ETMİYORUZ"

Mete Yarar, "Bana dediler ki 'Türkiye'nin birçok önde gelen kişisi Barış Pınarı Harekatı ile ilgili hiç tweet atmadılar.' Kendi oluşturduğumuz kişilerle ilgili neden şikayette bulunuyoruz arkadaşlar. O kadar güzel insanlar var, o kadar milli insanlar var, niye onları takip etmiyoruz, onların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamıyoruz da soruyu şuraya getiriyoruz; bu adamlar niye tweet atmıyor. Bir bakın bakalım 10 milyon kişiden 2 buçuk milyonu bir anda takipten çıktığında kendine şu soruyu sormayacak mı zannediyorsunuz. 'Ya ne oldu, ben bir hata yaptım galiba 2 buçuk milyon insan nereye gitti?' Sorgulamazsanız niye düzeltsinler ki" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153