banner171

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa kabri başında anıldı

Osmanlı Devleti tarihinin en önemli komutanlarından Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa için vefatının 116. yılında kabri başında dualarla bir anma programı düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçeye adını veren büyük komutanı rahmetle andığını belirterek, “Böyle büyük bir komutanın adını verdiği ilçemize hizmet etmek bize keyif veriyor” dedi.

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa kabri başında anıldı

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde yetişen en büyük komutanlardan olan ‘Plevne Kahramanı’ Gazi Osman Paşa, vefatının 116'ncı yılında Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyonla Fatih Camii bahçesinde bulunan kabri başında dualarla anıldı. Anma törenine; Tokat Valisi Cevdet Can, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez ve Gazi Osman Paşa'nın memleketi olan Tokat'tan çok sayıda davetli katıldı. Tören sırasında Plevne’den getirilen toprak Gazi Osman Paşa’nın kabrine konuldu.

Gelecek kuşaklara ecdatlarının nasıl bir insan olduğunu anlatmak istediklerini belirten Tokat Valisi Cevdet Can törende yaptığı konuşmada, “Kahraman olmak güzel anılmaktır. Bugün burada bir ruhu anıyoruz aslında. Bedir'den başlayıp Çanakkale’ye, Sakarya’ya, Plevne’ye, Malazgirt’e, Kerbela’ya kadar ne kadar doruğa yükselen ulvi duygular varsa onu anmak için buradayız. O yüzden Gazi Osman Paşa büyük bir kahramandır. Kahramanlar isimlerini verirler, yaşar ve yaşatırlar. Kendileri de şu an yaşıyor ve bizim de yaşamamıza sebep olmuşlardır” dedi.

İlçeye adını veren Gazi Osman Paşa’yı anmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise “116 yıl sonra bu duyguyu yaşamak ve bunu gelecek nesillere taşımak çok önem ve anlam ifade ediyor. İlçemizde böylesine büyük bir insanın ismini taşıyarak hizmet yapmakta bize ayrı bir keyif veriyor. Bu bakımdan böyle büyük insanları yıllar sonra anıp bunu gelecek nesillere taşıma sorumluluğu bize güç katıyor” diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Gazi Osman Paşa Fatih Camii’nin haziresinden Fatih Sultan Mehmet Han’ın hemen yanı başında meftun. Bu vesile ile Fatih’i, Gazi Osman Paşa’yı ve tüm hazirede yatanları da rahmetle yad ettik.” ifadelerini kullandı.

Anma töreni sonrasında ise Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından katılımcılara lokma dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153