banner171

Toplanan Atık Yağlar Okullara Temizlik Malzemesi Olarak Geri Dönüyor

Toplanan Atık Yağlar Okullara Temizlik Malzemesi Olarak Geri Dönüyor

Toplanan Atık Yağlar Okullara Temizlik Malzemesi Olarak Geri Dönüyor
 Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından “Sıfır Atık Projesi” kapsamında toplanan bitkisel atık yağlar, okullara temizlik malzemesi olarak geri dönüyor. "Okullar Arası Geri Dönüşebilir Atık Toplama Yarışması"nda en çok atık yağ toplayıp dereceye giren okullara bin 800 litre genel temizlik malzemesi dağıtıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi”ne destek veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, 400 farklı noktada bitkisel atık yağ toplayarak hem çevre kirliliğinin önüne geçiyor hem de geri dönüşüme katkı sağlıyor. “Gelecek İçin Dönüştür” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında okullarda toplanan bitkisel atık yağlar yine okullara temizlik malzemesi olarak geri dönüyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "Okullar Arası Geri Dönüşebilir Atık Toplama Yarışması"nda en çok atık yağ toplayan okullara toplamda bin 800 litre genel temizlik malzemesi dağıtıldı. Yarışmada dereceye giren Dobruca Ortaokulu, Gazikent İlkokulu ve Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu’na temizlik malzemeleri teslim edildi.

ÖĞRENCİLER KÜÇÜK YAŞTAN İTİBAREN BİLİNÇLENİYOR

Çocuklara küçük yaştan itibaren çevre bilinci ve doğa sevgisi kazandırarak “Çevre Dostu Nesiller” yetiştirmeyi amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, okullarda eğitim çalışmalarını da sürdürüyor. İlçedeki okullarda okuyan 5.000 öğrenciye çevre eğitimi veren belediye, düzenlediği geri dönüşüm toplama, plastik kapak toplama ve atık pil toplama yarışmalarıyla da öğrencilerin geri dönüşüm sürecine dahil olmasını sağlıyor.

5 LİTRE ATIK YAĞ GETİRENE 1 LİTRE TEMİZLİK MALZEMESİ VERİLİYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hizmet binaları, bilgi evleri, gençlik merkezi, kadın koordinasyon merkezleri, muhtarlıklar, aile sağlığı merkezleri, okullar ve camilerden toplanan atık yağlarla ise engellilerin akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyaçları karşılanıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri ayrıca, kızartma işlemleri sonucu ortaya çıkan bitkisel atık yağların 5 litre ve üzeri miktarlarda olması halinde atık yağları vatandaşların evlerinden alıyor. Kapıda teslim alınan bu yağlara karşılık 1 litre temizlik malzemesi verilerek vatandaşlarımızın projeye olan desteğinin artırılması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153