banner171

GENÇ KÜRSÜ VİZYON 2023

Yanılmıyorsam 3 ay kadar önceydi.

Mensubu bulunduğum Ak Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları’na, İstanbul İL Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan bir haber ulaştı. İstanbul’da her ilçe, tüm mahallelerinde GENÇ KÜRSÜ VİZYON 2023 adı altında programlar düzenleyecekti. İlçe başına ortalama 20 mahalle de dile kolay 1000’e yakın yerleşim biriminde gençler bir araya gelecek, 2023 Türkiye’sine ait hayallerini ve ülkesini nerede-nasıl görmek istediklerini anlatacaktı. Üstelik bu programlar kısa bir süre içerisinde, maksimum 2 aylık bir süreçte yapılması gerekiyordu. Tatlı bir heyecan sarmıştı hepimizi..

Gaziosmanpaşa ilçemizin 16 mahallesi var. Özellikle ilçeler bölünmeden önce teşkilat olarak İstanbul’un 1 numarası olarak Türkiye’de nam salmış Gaziosmanpaşa’nın, yeniden zirvede olabilmesi adına bulunmaz bir nimet idi bu programlar. İlk sırada Şemsipaşa mahallesi, ardından Hürriyet mahallesi derken peşi sıra geldi tüm programlar. En küçük mahallelerimizde dahi G.O.P Kültür Merkezi Konferans Salonunu kullanıyor, diğer mahallelerimiz

de ise Düğün Salonları hıncahınç doluyordu. Farkımız yavaş yavaş ortaya çıkıyor, en yüksek ortalamaya ulaşan ilçe olarak adımızdan söz ettiriyorduk.

Yazarken son derece kolay geliyor,o günleri yeniden hatırlamak ise zihnimi biraz yorsa da tebessüm etmeme engel olamıyorum. Pazartesi akşamları davetiyelerimiz gelir ve zarflaması yapılır,Salı ve Çarşamba günleri bu davetiyeler isim isim Gaziosmanpaşalı gençlerin kapılarına elden teslim edilir,

100.000 davetiyeden bahsediyorum, yine Çarşamba ve Perşembe günü pankartlar asılır, Cuma günü son gözden geçirmeler yapılır Yönetim kurulu Toplantısında ve nihayet Cumartesi-Pazar günleri program icra edilir.

Programlarımızda herhangi bir gündem sıralaması yok, “KÜRSÜ SENİN, SÖZ SENİN” sloganı ile isteyen istediğini söyledi tüm mahallelerimizde. Hiç unutmuyorum, Merkez mahallesinde bir gencimiz,çıktı kürsüye aldı mikrofonu eline ve en ufak bir tereddüt göstermeden konuştu : “2023 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ben olacağım,şimdi burada alkışladığınız gibi orada da alkışlayacaksınız!” Bu ne özgüvendir böyle.. Karadeniz mahallesinde ise bir gencimiz, henüz 16 yaşında, çıktı kürsüye, 2023 senesinde Türkiye’nin Türk-islam Birliği adında bir cemiyetin liderliğini üstleneceğini, bu birliğin tüm dünyada huzur,refah ve barışın temsilci olacağını örnekleriyle anlattı, tüm salon ağzı açık dinledi.

Programlara katılan tüm gençlerimiz CV ler doldurdular, kürsüde söz alan katılımcıların konuşmaları not edildi, ileride bir gün mutlaka bu pırıl pırıl gençlerden ülkemiz adına yararlanabilme adına.

İşte bu programların sonunda geçtiğimiz Cumartesi günü ise, Final programı adı altında GAZİOSMANPAŞA STADYUMU’nda gerçekleşen muhteşem bir GENÇLİK ŞÖLENİ ile taçlandırıldı Gaziosmanpaşa’nın başarısı.

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eray Karadeniz konuşmasında buna değindi : "Stadyumda program yapmak hayaldi, gerçek oldu!" diyerek .Zaten ilgili haber ve resimleri sitemiz gphaber.com da görebilirsiniz. (http://www.gphaber.com/guncel/gopta-genc-kursu-soleni.htm) İstanbul’da ilk defa bir ilçe teşkilatı, stadyumda program yapabilme cesaretini gösterebildi ve ne mutlu ki bu ilçe Gaziosmanpaşa! İlçe gençlik Kolları Başkanı Sn. Eray Karadeniz’i ve tüm bu dikenli yollarda ilerlerken ona destek olan yürütme-yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları ve yönetimlerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Darısı nice stadyum programlarına.
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153