banner171

GOP’TA AK parti ve diğerleri

GOP’TA AK parti ve diğerleri

Gaziosmanpaşa’nın siyasal partileri ile alakalı bir değerlendirme yaparken Ak parti ve Diğerleri olarak bir sınıflandırma yapmak sanırım haksızlık olmaz. Gaziosmanpaşa’da yapılan siyasi çalışmalarda Ak parti, diğer tüm partilerin toplamının birkaç katı organizasyon yapınca mecburen böyle bir başlık atmak zorunda kaldım.

AK Parti:

Bugün Ak parti SKM’ de tanıştığım Fransa’nın et etkili gazetelerinde Le Figaro’nun muhabiri, Ak Parti Gaziosmanpaşa ilçesinin çalışmaları hakkında bilgi almak için ta Fransa dan gelmiş. Ak parti ilçe başkanı İsmail Ergüneş çalışmalar hakkında yabancı gazetecilere yaklaşık 2 saat bilgilendirme verdi. Bu brifing’de dikkat çeken bir konuda SKM oldu. AK parti Gaziosmanpaşa Seçim Koordinasyon merkezinin bir benzerinin değil diğer partilerin ilçelerinde, İstanbul ölçeğinde bile olduğunu düşünmüyorum.

Ak partinin açtığı kırk tane Seçim irtibat bürosunun (SIB) sayısına diğer partilerin toplamının dahi eriştiğini düşünmemekteyim. Sahada Bazı partilerin Tek tük Seçim İrtibat bürolarını görmekteyim ama bunlar Ak partinin yanında devede kulak kalır.

Programlara bakınca, Ak partinin yanına yaklaşan hiçbir parti yok. Her gün 2 tane milletvekili en az 10 tane programa katılmak zorundadır. Programlar sabah kahvaltısı ile başlar ve Gece yarısına kadar kesintisiz devam eder. Bu programlar genellikle, hanımların toplantıları, Esnaf ziyaretleri, Dernek ziyaretleri, İşyeri ziyaretleri, Sevgi yürüyüşleri, Hemşeri dernekleri şeklinde olmaktadır. Tüm sokaklar ve önemli noktalar en az bir defa ziyaret edilmektedir. Ak partinin bu kampanyada en iyi yaptığı şey sahada polemiklerden kaçınarak halka kendi projelerini anlatmak olmuştur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan zaten siyaseti belirleyici olarak medya aracılığıyla mesajlarını tüm vatandaşlara iletmektedir. Ak parti Teşkilatı ise Gaziosmanpaşa’da vatandaşa hem kendi gücünü hem de sorunları çözebilme yeteneğini göstererek halkımızın oyunu heba etmediğini ve etmeyeceğini göstermektedir.

Yerel Yönetimlerin itici gücü şüphesiz Ak parti için çok önemli ve sahada bunu çok verimli bir şekilde kullanıyor ve seçmene şu mesajı veriyor.”Biz birlikte iktidar olursak kazanan Gaziosmanpaşa ve Siz olursunuz. İstikrarın devamı için Ak partiye oy verin.”

Gaziosmanpaşa Ak partinin önemli Kalelerinden birisi, 12 haziranda alacağı oy ,hedeflenen oy oranı olan  % 60’lar civarında olmasa bile gerçekleşebilecek oyun en az % 55 civarında olması sürpriz olmayacak benim için. Ak parti teşkilatı kendi hedeflerine ulaşmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Ak parti GOP Bu hedefe erişilebilecek mi , onun cevabını 12 Haziran akşamı hep beraber göreceğiz.

 

Malum,yazının adı Ak parti ve Diğerleri ya,bugünkü yazımız Ak parti hakkında oldu. Diğer partiler  hakkındaki görüşlerimi bir sonraki yazıda sizinle paylaşmak umuduyla sağlıcakla kalın.

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153