banner171

GOPTA SAHADA KİM ÇALIŞACAK ?

AK PARTİDE SAHADA KİM ÇALIŞACAK

 

Son yazımda Ak partide listeye girmek için sihirbaz olmak lazım diye yazınca özellikle yerel adaylardan siteye çok e-mail ve telefon gelmiş. Editörümüz Gülsüm Hanım bana bu e-mailleri forward edince anladım ki bizim bölgeden adaylar ciddi ciddi bu işe asılıyorlar. Pazartesi günü listeler açıklandı ve sonuç beklediğim gibi çıktı. Seçilebilecek yerden (Benim tahminime göre 15 civarı) altı tane aday dışarıdan listeye girmiş. Bunun haricinde sanki Bayrampaşa belediye başkanı Hüseyin Bürge ve Fatih ilçe başkanı Ahmet Baha Öğütken listeyi itekleyecek gibi görünüyor.

Bu listeden anlaşılan gerçek nedir dersek, Başbakan Erdoğan bölgede partinin en büyük itici gücü ( %99,99 dersek abartmayız herhalde) olarak İstanbul’un tüm seçim kampanyasını kendi yönlendirecek. Yerel seçimlerde yaptığı gibi her ilçede mitingler yaparak listesinin arkasında olduğu mesajını halka verecek. Onun dışındaki tüm çalışmalar ve milletvekili çalışmaları en fazla binde bir’lik etki oluşturacaktır seçim kampanyasında.

Bugünlerde Gaziosmanpaşa'da Ak partinin yaklaşık 40 tane seçim irtibat bürosunun önünün bayraklarla süslendiğini görüyorum. Demek ki Ak parti teşkilatı da seçime hazırlanıyor. Bu çalışmaların tümü sahada seçmene moral vermek amacıyla yapılan tali çalışmalar.

Neyse gelelim sorumuzun cevabına: Tabii ki Recep Tayyip Erdoğan rüzgârı yine bu seçimde en önemli itici unsur. Ancak bu seçimde karşısında Gürsel Tekin ve 600 TL aile yardımı gibi iki önemli rakip var.


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153