banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam ülkelerine milli para ve dolar çağrısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam ülkeleri olarak ne kadar çok üretirsek sözümüzün ağırlığı da o kadar artacaktır. Katma değerli üretim ve ticarete dönük adımlarımızı sıklaştırmalıyız. Toplumlarımızı, gençlerimizin geleceğinin dünyasına en iyi şekilde hazırlamalıyız. Milli paralarla ticaret gibi ekonomimiz ve ticaretimiz üzerindeki kur baskını ortadan kaldıracak özgün çalışmalara hız vermeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam ülkelerine milli para ve dolar çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 36. toplantı açılış oturumunda konuştu. Erdoğan, "Kovid-19 salgını bize din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm insanlığın aynı kaderi paylaştığını, aynı gemide olduğunu hatırlattı. Müslümanlar olarak bu sene sadece salgınla değil aynı zamanda batı ülkelerinde yükselen İslam düşmanlığıyla mücadele ediyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam ülkeleri olarak ne kadar çok üretirsek sözümüzün ağırlığı da o kadar artacaktır. Katma değerli üretim ve ticarete dönük adımlarımızı sıklaştırmalıyız. Toplumlarımızı, gençlerimizin geleceğinin dünyasına en iyi şekilde hazırlamalıyız. Milli paralarla ticaret gibi ekonomimiz ve ticaretimiz üzerindeki kur baskını ortadan kaldıracak özgün çalışmalara hız vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kovid-19'da da karşılaştığımız sıkıntılarda hepimizin çıkaracağı dersler vardır. Bu salgın bize din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm insanlığın aynı kaderi paylaştığını, aynı gemide olduğunu hatırlattı. Planlı hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.

Sağlık boyutunun yanı sıra salgının ekonomik etkilerini azaltmak için elimizdeki imkanları seferber etmeliyiz. Turizm salgının en çok vurduğu sektörlerin başında geliyor.

Tüm çabalarımıza rağmen ülkelerimiz arasında arzu ettiğimiz koordinasyonu gerçekleştiremedik. Müslümanlar olarak bu sene sadece salgınla değil, Batı ülkelerinde yükselen İslam düşmanlığı ile de mücadele ediyoruz. 

Hukuk ve demokrasi içinde Batı'yı veba gibi saran ırkçılıkla mücadele etmek zorundayız. Bunun yolu da güç birliği yapmamızdan geçiyor. İslam ülkeleri olarak ne kadar çok üretirsek sözümüzün ağırlığı da o kadar artacaktır. Katma değerli üretim ve ticarete dönük adımlarımızı sıklaştırmalıyız. Toplumlarımızı, gençlerimizin geleceğinin dünyasına en iyi şekilde hazırlamalıyız. Milli paralarla ticaret gibi ekonomimiz ve ticaretimiz üzerindeki kur baskını ortadan kaldıracak özgün çalışmalara hız vermeliyiz.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153