banner171

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı
 İnsan Hakları Derneği, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde Kur’an-ı Kerim’den okuduğu ayetler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı. 
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Diyanet İşleri Başkanımızın şahsına ve özellikle onun şahsı bahane edilerek İslam’a yapılmaya çalışılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.Hukuk adına konuştuğunu iddia edenlerin, liyakat ve samimiyetten yoksunlukları apaçık ortadadır" dedi. 



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Zamanı ve mekanı yaratan Allah’ın hükmüne dil uzatanlar bu dünyada da ahirette de hüsrandadır. İlahi hükmü dile getiren #AliErbaşyalnızdeğildir" ifadelerini kullandı.



İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "İnsana kâinatta hak ettiği değeri göstererek, evvelimizi ve ahirimizi kul olmanın idrakiyle aydınlatan yüce dinimiz İslâm’ın kaideleri, Ali Erbaş hocaya münasebetsizce saldıranların keyiflerine göre sorgulanacak kaideler değildir" dedi.



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İslami değerleri dile getirdiği için Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hakkında, Ankara Barosu’nun yaptığı faşist açıklama tam bir terbiyesizliktir. Faşizmin en küstah ve terbiyesiz hallerinden birinin bir baro adına yapılan açıklamada görülmesi ibretliktir" dedi. 



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, "Diyanet İşleri Başkanımız, Sayın Hocamız #AliErbaşYalnızDeğildir Allah’ın emirlerini, yasak kıldıklarını anlatan, Allah’ın izniyle hiçbir zaman yalnız olmayacaktır. Hocamıza yapılan alçak saldırıları kınıyorum" ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153