banner171

Erdoğan'dan Afrika'ya FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ'nün en yaygın olduğu kıtalardan birisi Afrika'dır. Afrika'daki ülkelerin bu yapıya karşı çok dikkatli olması gerekir. " dedi.

Erdoğan'dan Afrika'ya FETÖ uyarısı
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Afrika Ekonomi ve İş Forumu Açılış Oturumu'nda konuştu.
Erdoğan'dan Afrika'ya FETÖ uyarısı geldi. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Erdoğan, 'Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan bir tanesi Afrika kıtasıdır. Afrika kıtası ülkelerinin, bu örgüte karşı çok hassas ve çok dikkatli olması gerekir. Yarın eğer o ülkelerde devlete sızdıkları anda çok geç oldu diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimizi uyarıyoruz, 'vakit geçmeden' diyoruz.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye ile Afrika arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğine inandığım bu forumun halklarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Sınırların mesafelerin anlamını yitirdiği bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç tüm ülkeleri bir girdap gibi içine alıyor. Örneğin dünyanın en ücra köşesindeki bir olaydan anında haberdar olabiliyoruz. Ülkeler ve kıtalar arası ticaret hiç olmadığı kadar canlı. Küreselleşmeyi hayatımızın her alanında menfi veya müsbet bilfil hissediyoruz.

Öğrenilmiş çaresizlikler üzerinden özgüvenimiz törpülenmeye çalışılıyor. Siz bize tabi olayı sürdürmek zorundasınız deniyor. Anlayış bu, mantık bu. Oysaki Türkiye ve Afrika'nın modern tarihi böyle bir dayatmaya direnişin tarihidir. Bizler ikinci sınıf olmaya itiraz ettik. Bizler yeryüzünün lanetlileri olmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik. 



BUNLAR DÜRÜST DEĞİL, SAMİMİ DEĞİL
Belli ülkelerinin üretici olduğu diğerlerinin sadece tükettiği bir sisteme razı olamayız. Hem Afrika ülkelerinde hem ortadoğuda çatışmaları körükleyecek, hem de sizin yaptıklarınızın ceremelerini çeken mağdurlara kapınızı kapatacaksınız. Avrupa'nın şu anda yaptığı bu. Batılı ülkeler Aylan ve Ümran bebeği sömürü aracı olarak kullandı.Bunlar dürüst değil, samimi değil. Orayı bile sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Böyle demokrasi olmaz. Hiç kimse bu adaletsizlikleri görmezden gelmemizi beklemesin. Suriye'deki insani sorumluluk konusunda sınıfta kalanların bize ders vermesine izin vermeyiz.



AFRİKA'YA FETÖ UYARISI
15 Temmuz gecesi ülkemizin yaşadığı başarısız darbe girişimi de bir yönüyle büyük bir terör eylemidir. 246 vatandaşımızın şehadetine, 2 bin 194'ünün de yaralanmasına neden olan bu terör eyleminin faili de FETÖ terör örgütüdür. Uzun yıllardır legal görünümlü kuruluşlar altında örgütlenen, eğitim-öğretim gibi, insani yardım gibi, diyalog gibi kavramların arkasına saklanarak devlete sızan bu yapı 15 Temmuz gecesi ordumuz içindeki militanları aracılığıyla kanlı bir darbe girişiminde bulundu. Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan bir tanesi Afrika kıtasıdır. Afrika kıtası ülkelerinin, bu örgüte karşı çok hassas ve çok dikkatli olması gerekir. Yarın eğer o ülkelerde devlete sızdıkları anda çok geç oldu diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimizi uyarıyoruz, 'vakit geçmeden' diyoruz.

Afrikalı dostlarımıza ülkemizle sergilediği dostluk için teşekkür ediyorum. Şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim; dini kavramları kullanarak, genç nesilleri ifsat eden, onları robotlaştıran bu örgüt, sadece bize değil, varlık gösterdiği tüm ülkelere karşı büyük bir tehdittir. 170 ülkede faaliyetimiz var diyorlar. 170 ülkenin devlet kademelerine sızma çalışmalarını sürdüren bir terör örgütü. 

15 Temmuz gecesi yaşanan hadiseler tüm ülkeler için uyarı olmuştur. FETÖ ile mücadele hepimizin ortak mücadelesidir. FETÖ ile mücadele hepimizin ortak mücadelesidir. Zira uluslararası terörle mücadelede uluslararası dayanışma şarttır. Eğer bu dayanışmayı sağlayamazsak, hepimiz için bu tehdit yarın çok çok büyük boyutlarda gelişmiş olur.'

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153