banner171

HDP ve CHP saldırıyı kınamak için Sıhhiye Meydanı'nda toplandı!

HDP ve CHP saldırıyı kınamak için Sıhhiye Meydanı'nda toplandı!

HDP ve CHP saldırıyı kınamak için Sıhhiye Meydanı'nda toplandı!
 

95 kişinin hayatına, 246 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı HDP ve CHP'liler Sıhhiye'de toplanarak protesto etti.

Ankara'da dün gerçekleşen 95 kişinin öldüğü bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Sıhhiye Meydanı'nda toplu anma ve uğurlama töreni düzenleniyor.

POLİSLE TARTIŞTILAR

Ankara TCDD garı önünde, saldırının gerçekleştiği yere karanfiller bırakılması planlanırken polis alana girişe izin vermedi. Bunun üzerine anmaya gelenlerle ile polis arasında tartışmalar çıktı.

ANKARA'DA KATİL DEVLET SLOGANLARI

Diğer gruplar da “Katil Devlet” sloganlarıyla Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe geçti. Binlerce kişi Sıhhiye yolunu trafiğe kapattı.

HDP: ÇEVİK KUVVET SALDIRDI

HDP'den yapılan açıklamada “Barış Mitingi Katliamı'nın gerçekleştiği noktaya karanfil bırakmak isteyen kurum temsilcileri ile Eş Genel Başkanlarımız, Grup Başkanvekillerimiz ve milletvekillerimizin bulunduğu heyete çevik kuvvet ekipleri saldırmıştır. Yaralılar bulunmaktadır” denildi.

HDP VE CHP'Lİ VEKİLLER BİRLİKTE YÜRÜDÜ

Bu arada alanın farklı bir noktasında ise barikat açılarak girişe izin verildi. Saldırı yerinde anma düzenlenecek anmaya, acılı ailelerle birlikte, KESK, DİSK, CHP'li ve HDP'li vekiller, olayın yaşandığı Ankara Garı'na gitmek istediler. Ancak polisin kurduğu barikat nedeniyle, uzun süre alana alınmadılar.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153