banner171

Kobani son dakika 12 Türk istihbaratçı öldü

Kobani'den gelen son dakika haberi Türkiye'de şok etkisi yarattı. İran merkezli ABNA haber ajansı Kobani ve Musul'da 12 Türk istihbaratçısının öldürüldüğünü ileri sürdü

Kobani son dakika 12 Türk istihbaratçı öldü
 Kobani'den gelen son dakika haberleri Türkiye'de deprem etkisi yaratacak.
İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e yakınlığı ile bilinen EhliBeyt Haber Ajansı-ABNA, Kobani ve Musul'da IŞİD'çi sanılarak öldürülen 12 Türk istihbaratçısının isimlerini yayınladı. 

ABNA, farklı zamanlarda Kobani ve Irak'ta 12 Türk istihbaratçısı ve özel hareket görevlisinin IŞİD'li sanılarak öldürüldüğünü iddia etti.

ABNA'nın haberine göre, Musul ve Kobani'de IŞİD çeteleri zannedilerek öldürülen Türk istihbaratçılarının isim listesinde, emekli asker MİT görevlisi ve özel hareket timleri var.

MUSUL'DA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLEN MİT'ÇİLERİN İSİMLERİ

ABNA, farklı zamanlarda Kobani ve Musul sahasında öldürülen 12 Türk istihbaratçı ve özel harekat görevlisinin isimlerine ulaştıklarını ileri sürerek, haberinde şunları kaydetti: 

"Musul rehine olayının olduğu sıcak günlerde gerçekleşen bir saldırıda Irak Ordusuna ait topçu bataryasının (veya tankların) vurduğu bir ev MİT'e ait 'güvenli ev' olarak bilinen ajanların kaldığı bir evdi. Medya Center kaynağı evde bulunan Türk istihbaratçılarının IŞİD militanı gibi giyindikleri için 'yanlışlıkla' Irak Ordusunun hedefi olduğunu bildirdi. Burada öldürülen Türk MİT'ine mensup istihbaratçıların bir kısmı konsolosluk bünyesinde (muhtemelen Kültür Ateşeliği) perde görevler yapıyor görünüyor ama konsolosluğa hiç uğramıyorlardı. 

Bu kişilerin isimleri şöyle:

1- İskender Demir

2- Murat Tin

3- Serdar Karaçam (veya Karaçay)

4- Hikmet Y. (üzerinde Muhammed Hammash adına düzenlenmiş bir Ürdün pasaportu da bulundu)

(cesetleri Türkiye tarafından alındı, olayda yaralanan bir başka isim daha olduğu bildirilirken bu isim verilmedi)"


kobani-son-dakika-12-mitci-kobanide-olduruldu.jpg

KOBANİ’YE SIZMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLDÜRÜLDÜLER

ABNA'nın haberine göre, Kobani'de ise, trenyolu hattından sızarken vurulan bir araçta 5 özel harekat görevlisinin öldürüldüğü iddia edildi.

Haberde Kobanê'ye sızmaya çalışırken öldürüldüğü ileri sürülen MİT ve özel harekat görevlilerine ilişkin şunlar kaydedildi:

"Öldürülen kişilerin üzerlerinde çıkan gereçlerden bu kişilerin Türk istihbaratçısı ve özel harekat görevlisi olduğunun anlaşıldığını fakat ölenlerin IŞİD militanları gibi giyindikleri uzun sakallı ve kısa bıyıklı oldukları görüldü. Ölen istihbaratçılar uydu destekli navigasyon cihazları ve Kobanê'de MİT adına çalışan bazı kişilerin iletişim bilgilerini taşıyorlardı. Bu kişilerin IŞİD militanı değil özel harekat görevlisi olduğu anlaşıldı. Bu kişilerde aynı zamanda IŞİD'in kendi savaşçılarına verdiği kimlik kartlarından çıktı.

Ölen 5 kişiden 4'ünün ismi şöyle:

1- Mustafa Turan

2- Halil İbrahim T.

3- Hızır K.

4- Murat Çolak (kimlik bilgilerinden yola çıkılarak bu kişinin bazı yardım kuruluşlarının kimliğini kullanarak Irak ve Suriye'ye geçtiği belirlenmiş)

(İsmi belirlenemeyen diğer bir ceset sınır bölgesinden giren Türk askerleri tarafından kaçırılmış)

IRAK’TA ÖLDÜRÜLEN 3 KİŞİ

ABHA'nın haberine göre, farklı zamanlarda Irak sahasında girilen çatışmalarda ele geçirilen veya öldürülen 3 kişinin MİT ve askeri istihbarat ile alakası oldukları belirlenmiş. Haberde söz konusu kişilere ilişkin şunlar iddia edildi: 

"Bu kişilerin üzerlerinde çıkan bazı adreslerde Türk istihbaratının 'güvenli ev' adresleri veya MİT ile direk bağlantılı kişilerin adres bilgileri veya telefon numaraları çıkmış. Cesetler Türkiye tarafından olayın ertesi günü alınmış.

Bu kişilerin ismi şöyle:

1- Necmettin Tuna (veya Turna )

2- Çağrı Ceyhan (Pilot Üsteğmen, Kocaeli'de bir helikopter kazasında öldüğü söylensede gerçekte Irak sahasında gizli bir görevde öldürülmüş, ailesinin bile gerçeklerden bihaber olduğu söyleniyor)

3-Deniz M."

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153