banner171

Levye yerine beyzbol sopası

Levye yerine beyzbol sopası

Levye yerine beyzbol sopası
Türkiye'de popüler bir spor olmadığı gibi beyzbolun ülkemizde lig'i de yok... Kurallarını bileni, çevrenizde beyzbol oynayanı görmeniz çok zor. Ancak beyzbol sopasına talep gün geçtikçe artıyor. Son dönemde satış rakamlarındaki artış yüzde 15'i bulurken, akla 'Bu beyzbol sopaları nerede kullanılıyor?' sorusu geliyor. Beyzbol sopası pazarındaki genişlemenin, otomobil satışlarıyla paralel gittiği tespitini de bu bilginin yanına eklediğimizde aslında bilmece çözülüyor... Nam-ı diğer 'Haydar' olarak adlandırılan beyzbol sopalarının ekonomik büyüklüğünü uzmanına sorduk. 40 ülkede 5 binin üzerinde mağazasıyla faaliyet gösteren Intersport'un Ürün Koordinatörü Murat Özkan, Türkiye'de yıllık beyzbol sopası pazarının hızla genişlediğini, 6-10 bin adet ürün sattıklarını ve pazarın her yıl ortalama yüzde 10-15 büyüdüğünü söylüyor.
Trafikte bu sopaların bir korunma aracı olarak kullanıldığı bilgisini de Güvenli Sürüş ve İleri Sürücülük Teknikleri Uzmanı Onur Akçay'a sorduk. Akçay, araç sahiplerinin kendilerini korumak bahanesiyle araçlarında çeşitli cisimler bulundurduğunu, son birkaç yıldır bunun arttığını, beyzbol sopasının da bu cisimlerden biri olduğunu vurguluyor. 'Son yıllarda özellikle gençler arasında çok yaygınlaşan araçlarda beyzbol sopası taşıma alışkanlığı kesinlikle yanlış diye düşünüyorum. Özellikle toplu taşıma araçlarında daha çok rastlanıyor. Bireysel sürücüler de bu duruma karşı önlem amaçlı bu yola başvurduklarını söylüyorlar.' Peki, polis arabada beyzbol sopası bulunca ne yapıyor? Akçay, 'Polis arama yaptığında beyzbol sopası bulursa el koyuyor. Çünkü ülkemizde yaygın bir spor değil.'
Türkiye'de beyzbol sopaları spordan çok, otomobillerde ve araçlarda 'güvenlik amaçlı' kullanılıyor. Zira internetteki alışveriş sitelerinde beyzbol sopaları,'arabanız için beyzbol sopası' başlıklarıyla satışa sunuluyor. Bir dönem şoför koltuğunun altında yer alan 'levye'nin yerini şimdi beyzbol sopaları aldı. Bu da artan talebin sebebini gösteriyor.
FİYATLARI 39 TL'DEN BAŞLIYOR
Intersport olarak yılda ortalama 2 bin adet beyzbol sopası sattıklarını dile getiren Özkan, 'Genç neslin ilgisi satışları etkiliyor. En çok ahşap ve desenli modeller tercih ediliyor her kesimden alıcı kitlesi mevcut. Spor amaçlı değil, koleksiyon ve görsel amaçlı alındığını tahmin ediyoruz' diyor.
Satılan beyzbol sopalarının fiyatlarının 39-199 TL arasında değiştiğine dikkat çeken Özkan, Türkiye'de üretimin olmadığını pazarda daha çok Amerikan kökenli markalar ile 'no-name' (isimsiz) markaların faaliyet gösterdiğini belirtiyor.
Decathlon Pazarlama Direktörü Yann Le Fraillec ise yılda 300 adet beyzbol sopası sattıklarını söylüyor. 'Bu diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok küçük bir rakam' diye konuşan Fraillec, şöyle devam ediyor: 'Beyzbol ürünlerimizi 2011 Nisan ayında getirdik o yüzden önceki sezonla kıyaslama yapmak mümkün değil. En çok satan ürünümüz tahta başlangıç seti, yumuşak topuyla birlikte bu setin fiyatı 54,90 TL. Bu yeni başlayanlar için tasarlandı. Beyzbol sopalarımız 25 TL'den başlıyor 150 TL'nin üzerine çıkabiliyor.'

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153