banner171

Norveç sokakları savaş alanına döndü

Norveç'in Başkenti Oslo'da Başbakanlık'ın bulunduğu binada patlama meydana geldi.

Norveç sokakları savaş alanına döndü

Dünyanın en sakin şehirleri arasında gösterilen Norveç'in başkenti Oslo'da Başbakanlık binasının yakınında şiddetli patlama meydana geldi.

İlk gelen bilgilere göre, patlamalarda 8 kişi yaralandı. Hükümet binaları ise boşaltılıyor.


Norveç'in başkenti Oslo'nun merkezinde patlama meydana geldiği ve yaralananlar olduğu, hükümet binasının da zarar gördüğü bildirildi.

Norveç medyası, kaynağı henüz belirlenemeyen patlamanın hükümet merkezi yakınındaki büyük bir gazetenin binasında meydana geldiğini duyurdu. Olay yerinde bulunan devlet radyosu NRK'nın muhabiri, "VG (gazete) binasının ve hükümet merkezinin pencere camlarının kırıldığını görüyorum. Sokakta insanlar kan içinde" dedi.

PETROL BAKANLIĞINDA YANGIN!

Norveç'in başkenti Oslo'da meydana gelen şiddetli patlamada Başbakanlık dahil bazı kamu binalarında hasar meydana geldiği ve yaralananlar olduğu bildirildi.

Reuters ajansı, patlamada Başbakan Jens Stoltenberg'in makamının da bulunduğu 17 katlı hükümet binasının ve yakınlarındaki diğer bakanlık binalarının çoğunun camlarının kırıldığını, Petrol Bakanlığı'nda yangın çıktığını duyurdu.

Başbakan Stoltenberg'in patlama sırasında makamında olmadığı belirtildi.

Ajansın muhabiri en az 8 yaralı saydığını bildirdi. Patlamanın nedeni henüz belirlenemezken bir binanın önünde parçalanmış bir otomobil enkazının görüldüğü kaydedildi.

Yetkililer, patlamanın nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153